Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dekanlıklarda nöbet değişimi

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2018 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2018 08:05

Bursa Uludağ Üniversitesi'nin 5 fakültesinin dekanlıklarında görev değişikliği yapıldı. Bu kapsamda Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) tarafından Güzel Sanatlar, İlahiyat, Veteriner, İnegöl İşletme ve Sağlık Bilimleri fakültelerinde yeni dekanlar atandı.
Bursa Uludağ Üniversitesi'nin İnegöl İşletme Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Ferhat Pirinççi, Güzel Sanatlar Dekanlığı'na Prof. Dr. Hatice Şahin, İlahiyat Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Bilal Kemikli, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu, Veteriner Fakültesi Dekanlığı'na Prof. Dr. Yücel Ünal atandı.
Fakülte dekanlarının devir teslim törenlerine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da katıldı. Yusuf Hoca eski dekanlara teşekkür ederken, yeni dekanlara başarılar diledi.
Dekanlıkların özellikle bilimsel proje ve araştırma konularına ağırlık vermesi gerektiğinin altını çizen BUÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay şunları söyledi:
"Biz YÖK tarafından görevlendirilen 16 araştırma üniversitesi arasında yer alıyoruz. Bilimsel proje ve araştırmalara verdiğimiz önemden dolayı bu sıralamaya dâhil edildik. Üniversite olarak en büyük önceliğimizi bu konulara veriyoruz. Yeni dekanlarımızın da bu konuda yürütülen çalışmalara maksimum düzeyde katkı sağlamalarını istiyoruz."

BURSA TEKSTİLİNDE HAREKETLİ GÜNLER

Bursa Organize Sanayi Bölgesi (Bursa OSB) Tekstil Kümesi, tarafından organize edilen etkinlik kapsamında 23 ülkeden, 70 firmayı temsilen, 90 tekstilcinin katıldığı alım heyetleri kentimizde.
Heyetler ilk günkü temaslarında İpeker, Harput Tekstil, Marsala Tekstil, BZ Jakarlı, Melih Aker, Şevket Güvenç, Panoteks, Teknoteks, Şık Apre, Nilba ve CAC Tekstil firmalarını ziyaret ederek showroom'larında görüşmelerini yaptı.
Konuk alım heyetinin Bursa'daki temasları 9 Kasım'a kadar devam edecek. Bugün ise BTSO'da ana salonda alım heyetleri B2B görüşmelere yapacaklar.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bursa OSB yetkilileri şunları söyledi:
"Konuğumuz olan alım heyeti temsilcileri istedikleri ürünleri küme üyesi firmalarımızın kendi tesislerinde görme imkanı buluyorlar, etkin iş görüşmeleri gerçekleştiriliyor."

BTB'DE YÜKSEK İSTİŞARE KURULU

TOBB çatısı altındaki oda ve borsalarda yüksek iştişare kurulları oluşturuluyor. Bu kapsamda faaliyet gösterecek yüksek istişare kurullarının çalışma usul ve esasları çerçevesinde görev yapacak Bursa Ticaret Borsası Yüksek İstişare Kurulu'nda 14 isim yer almakta.
Bu isimler şunlar:
"BTB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ile birlikte, Gürsel Edemen, Murat Sait Uyar, Hüseyin Göztepe, Orhan Gençoğlu, Özkan Kamiloğlu, Yusuf Yormazoğlu, Harun Yasav, Metin Anıl, Fuat Bursalı, İlhan Sarı, Erdoğan Şeremet, Ramazan Bayduz ve Ahmet Eker."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.