Hava Durumu

Deri OSB’de seçim var

Yazının Giriş Tarihi: 02.07.2022 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.07.2022 08:26

Bursa’da Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması da bir başarı hikayesidir. Bu konuda Muhsin Özyenice ve Aziz Demirkakan’ın emekleri büyüktür. Bir de konuya Turhan Tayan’ın önemli katkıları olur. 1985 yılında kooperatif kuruluşu ile başlayan bu öykü 2011 yılında Bursa Deri OSB’nin açılışı ile sonuçlanır.

Bursa’nın ilk ihtisas organize sanayi bölgesi konumunda olan ve 66 milyon TL’lik yatırımla, 1 milyon 770 bin metrekare alan üzerine kurulan, çevre konusundaki yatırımlarıyla da fark yaratan Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi, ülke genelinde ilkleri bünyesinde barındırır.

Nilüfer’e bağlı Badırga ile Karacabey’e bağlı İkizce ve Taşpınar köyleri arasında kalan alanda kurulmasına 1994 yılında başlanan Bursa Deri OSB’de, OSB statüsü 26 Şubat 2001’de elde edilir.

Müteşebbis Heyete, İl Özel İdaresi ile Deri Sanayicileri Derneği yüzde beşer hisse ile katılırken, 173 hektar arazide 148 sanayi parseli üretilir.

Bursa Deri OSB’nin en önemli özelliklerinden birisi, bölgenin Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın finansal desteği ile yapılıyor olmasıdır.

Bursa Deri OSB’nin kronolojik gelişimi 27 Kasım1985’te Kooperatifin kuruluşu ile başlar.  18 Aralık 1991’de Büyükşehir Belediyesinin tabakhanelerin şehir dışına çıkarılması kararı alması ile devam eder ve çeşitli süreçler yaşanır.   

7 Ekim 1994’te Deri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülü kurulur. Süreç devam eder, değişik aşamalar geçilir ve 27 Mayıs 2011’de Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin açılışı gerçekleşir.  Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasının açılışı ise 27 Mart 2015’de yapılır.

DERİ OSB’DE SEÇİM

Bugün Deri OSB’nin genel kurulu Bölge Müdürlüğü binasında yapılacak. Genel kurula 137 kişi katılacak.

Bilindiği gibi Deri OSB’de Rıfat Aygüler Temmuz 2021’de genel kurulda başkan seçilmiş, seçilmesinin ardından ağustos ayında nedeni bilinmeyen bir gerekçe ile istifa etmişti. Böylece bir yönetim boşluğu doğmuştu.

MURAT ÇAĞLAR ADAY

Bugün yapılacak genel kurul için MUR-DER Deri AŞ sahibi Murat Çağlar ve arkadaşları bir süredir çalışmalarını sürdürüyor. Geçenlerde düzenledikleri yemeğe 100 kişilik bir katılım oldu.  

 Murat Çağlar ve arkadaşları neden aday olduklarını şu gerekçelerle açıklıyor:

“Temmuz 2021 Genel Kurulunda Başkan seçilen Rıfat Aygüler’in bir ay içinde istifa etmesi. Yeni bir seçime gidilmemesi ve mevcut yönetimin boşlukta kalması. Geçmiş dönem yönetimlerinin uygulamaları ile ilgili sanayici şikayetlerinin artması. Mevcut yönetiminin sanayicilerden oluşmaması.”

Murat Çağlar belirledikleri yönetim kurulu adayları noktasında çeşitli kriterleri göz önüne aldıklarını ve ekibin şu çalışma prensiplerini benimsediğini belirtiyor:

“Genişletilmiş yönetim kurulu toplantılarımız olacak. Bölge şeffaf ve ortak akıl ile yönetilecek. Kanunlar ve mevzuatlar çerçevesinde yönetilecek. Eşitlik ve hakkaniyet ilkeleri ile hizmet verilecek. Üyeler düzenli olarak bilgilendirilecek.”

Murat Çağlar‘ın Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti adayları şu isimlerden oluşuyor:

“Murat Çağlar(MUR-DER AŞ), Zeynel Aydemir(Aydemir Deri AŞ), Levent Uğurlu(Uğurlu Finisaj Sis.), Bora Güngör(EMDERSAN Deri AŞ), Okan Akel(AKEL Deri AŞ), Hasan Köse(KÖSE Deri), Ahmet Mor(MOR Deri), Ahmet Bulut(BES Eldiven), Sabır Kınalı(ADA Lastik), Erdem Baltacıoğlu(BURSA Deri AŞ), Ekrem Umut Uyguner (UYGUNER Deri AŞ), Altan Güler(BREZZA Kimya).”

Aday listedeki ilk 9 isim yönetim kurulunu, son üç isim ise yedekleri oluşturuyor. Bilindiği gibi toplam 12 isim Vali başkanlığında, Vali Yardımcısı ve dernek başkanının da katıldığı bir Mütevelli Heyeti yapısını oluşturuyor.

Bu arada eski başkan Rıfat Aygüler de yeniden başkan olmak için önceki gün bir yemek verdi.

SON SÖZ

Bursa Deri OSB’nin genel kuruluna başarılar diliyorum. Dilerim seçilen yönetim daha çevreci, daha sağlıklı bir Deri OSB ve çevre için katkı koyacak projelere imza atarlar.

Bu ülke için üretime katkı koyan, ihracata katkı koyan, istihdam yaratan herkese saygıyla.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.