Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

DERİX 2018 fuarı başlıyor

Yazının Giriş Tarihi: 28.06.2018 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.06.2018 08:23

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Merinos AKKM ve Network Fuarcılık işbirliği ile kentte fuar ve kongre endüstrisinin canlandırılması amacıyla hayata geçirdiği proje kapsamında bugüne kadar 3 değişik fuar düzenlendi.
Şimdi de 4. fuar olan Deri Ürünleri Fuarı - DERİX 2018, bugün saat 11.00'de Merinos AKKM Fuar Alanı'nda kapılarını açıyor.
"Zenne" temasıyla 4 gün boyunca ayakkabıcılık sektörünü Bursa'da buluşturacak olan fuarda, sezonluk yeni ürünler ve yeni koleksiyonlar da tanıtılacak.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker şunları söyledi:
"Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, çizdiği vizyon kapsamında Merinos AKKM ile birlikte kentimizde fuar ve kongresinin endüstrisinin daha verimli ve etkin bir hale getirilmesine yönelik çalışmalar içinde şimdi de 4. fuarımız olan Deri Ürünleri Fuarı DERİX 2018'i hayata geçiriyoruz. Tüm Bursalıları fuarımıza bekliyoruz."

Tekstilde Endüstri 4.0

Bursa ekonomisinin temel başlarından biri de tekstil. Bu bağlamda sektör kendisini yeni dünya düzenine ayak uydurmaya hazırlamakta. Bilindiği gibi Türk hazır giyim sektörü dünyanın 5. büyük tedarikçisi konumunda.
Bu kapsamda Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğinde bir ortak projeyi hayata geçirmeye çalışmakta.
Proje "Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektöründe Endüstri 4.0 Entegrasyonu" adını taşıyor.
Türk hazır giyim sektörünün 500 milyar dolarlık küresel ticaretteki yüzde 3,4'lük payını artırmasına ve yüksek katma değerli ihracatta öncü olmasına katkı amaçlanıyor.
Konu ile ilgili düzenlenen ve projenin yol haritasının belirlendiği ilk toplantı, UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, Yeşim Tekstil CEO'su ve bir önceki dönemin UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı olan Şenol Şankaya'nın da içinde yer aldığı 15 firmanın temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Gündemir, yeni proje ile UHKİB'in bilgi üreten ve sektöre rol gösteren bir rehber olma özelliğini sürdüreceğine dikkat çekti.
Proje başlangıç toplantısında katılımcıları bilgilendiren Bahçeşehir Üniversitesi'nden Doç. Dr. Ahmet Başkese de projenin 16 Eylül tarihine kadar devam edeceğini ifade etti.
Bu proje içerisinde yer alan firmaların endüstri 4.0 olgunluk seviyesinin de değerlendirileceğini belirten Doç. Dr. Başkese, ilk etapta kapsamlı bir firma, sektör, swot ve ihtiyaç analizinin yapılacağını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.