Hava Durumu

Devlet, liyakat ve adakat

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2016 04:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 04:53
Akıl tanımlanırken, tek bir kavramdan söz edilir. O da tarafsızlık kavramıdır. Bir işin yapılışında aklın devreye girmesi tarafsız bir gözle bakılması anlamına gelir.
Tarafsızlığı duygusal bağımlılık, aşırı ihtiyaç, korkular ve savunma hali ortadan kaldırır. 
Tarafsızlığın ortadan kalkması ister çekirdek ailede, ister bir şirket yönetiminde, ister devlet yönetiminde zayıf alanlar yaratır. Bu zayıf alanlar da beraberinde çeşitli boyutlarda tehditleri getirir.
Bu tehditlerin hangi boyutlara çıkabileceğini 15 Temmuz’daki darbe girişiminde somut olarak gördük. 
Burada özellikle devleti temsil eden kurumlardaki bürokratların sadakata göre değil de, liyakata göre atanmasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. 
Çünkü liyakatla görevinin başında olan kişinin vereceği kararlardaki tarafsızlığı ve adaletli davranışı devletin her yurttaşına tarafsız davranışının temelini oluşturur. O zaman insan her bağlamda devletine ve devletin vereceği kararlardaki adalete inanır.
Bu da güveni doğurur.

UÜ hostes yetiştirecek

Yenişehir İbrahim Orhan Meslek Yüksekokulu’nun Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’na öğrenci alınması için yaptığı başvuruya YÖK’ten onay çıktı. 
Bu karar ile programa 2016-2017 eğitim-öğretim döneminde 30 öğrenci alınabilecek.
Ayrıca önümüzdeki yıl Havacılıkta Kabin Hizmetleri Programı da açarak hostes yetiştirilmesi planlanıyor.

Altepe’nin UNESCO’lu konukları

UNESCO Dünya Mirası Komitesi daimi büyükelçileri ve yöneticileri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’yi ziyaret etti.
Finlandiya, Lübnan, Polonya, Portekiz, Kore ve Azerbaycan’dan gelenler Bursa’daki çalışmalardan ötürü Altepe’yi tebrik ettiler.
Konuklar, Muradiye Külliyesi ve Cumalıkızık ile Bursa Karagöz Müzesi, Esat Uluumay Müzesi, Bursa Kent Müzesi, Irgandı Köprüsü ile Yeşil Türbe ve camisini de gezdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.