Hava Durumu

Devlet Tiyatrosu'ndan öğretmenlere saygı

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2017 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2017 08:00

Bursa Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu, Öğretmenler Günü'nde Rüveyde Dörtçelik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenlerini bu özel günlerinde anımsamak amacıyla bir etkinliğe imza attı.

Bilindiği gibi bu okulumuz zihinsel engelli çocuklarımızın toplum içerisinde birey olabilme ve yaşamın zorlukları ile sağlıklı başa çıkabilme becerisini gerçekleştirmelerini sağlamaya yönelik eğitim veren bir okulumuz.
Bursa Devlet Tiyatrosu da bu okulun öğretmenlerini 2017-2018 tiyatro sezonunda ikinci prömiyer oyunu olan "Antrikot" oyununda ağırladı.
Önceki hafta prömiyeri yapılan Bülent Usta'nın yazdığı, Nesimi Kaygusuz'un yönettiği oyunun ışık tasarımını Yüksel Aymaz, dekor ve kostüm tasarımını Özlem Karabay, dramaturgluğunu Günay Ertekin, müziklerini Efe Ünal, koreografisini Nazlı Uğurtaş, yönetmen yardımcılığını ise Yasemin Şener yapıyor.
Oyunda Demet Oran, Z. A. Sinan Demir, Cem Arabacıoğlu, Işıl Öztürk Sehlikoğlu, Emre Nurettin Örük, Çağrı Dulun, H. Sedat Parlakgün rol alıyor.
Bu insani davranışlarından ötürü Bursa Devlet Tiyatrosu ailesini kutluyorum. Öğretmenlerimizin de Öğretmenler Günü'nü bir kez daha kutluyorum.

Karabıyık ve geçim konusu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, üyesi olduğu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bütçe maratonunun son gününde, Maliye Bakanlığı bütçesinde yaptığı konuşmada, "2016'dan 2017'ye ücretler yüzde 8 artıyor; ancak 2017 enflasyonu yüzde 11.6 Daha yüksek olan gıda enflasyonunu ise hiç dikkate almıyorum. Yani satın alma gücü düşüyor, hane halkında refah kaybı var, borçlarında artış var ve takibe alınan bireylerde çok artış var" uyarısında bulundu.

BTSO'nun konukları vardı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, son 3 yılda 30'a yakın ülkeden büyükelçi ve konsolosu konuk etti. Bu ziyaretlerden son olanı da Letonya Ankara Büyükelçisi Peteris Karlis Elferts ile Belçika'nın İstanbul Başkonsolosu Sophie De Smedt'i konuk etti.

Letonya heyetini BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur kabul ederken, Belçika heyetini ise BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener ile Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ağırladı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın şimdiye kadar Avustralya'dan Hollanda'ya, Güney Afrika'dan Amerika'ya yaklaşık 30 ülkeden büyükelçi ve konsolos düzeyinde konuğu olmuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.