Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Digi-FIRE Projesi

Yazının Giriş Tarihi: 15.02.2019 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.02.2019 08:22

Avrupa Birliği fonlarından yararlanılarak Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı'nın hazırlamış olduğu Digi-FIRE Projesi, Uludağ Üniversitesi, Bursa Gönüllü İtfaiyeciler Derneği ve Konya Tüm Gönüllü İtfaiyeciler Derneği ile Almanya, İspanya ve Romanya'dan itfaiye ve kurtarma birliklerinin ortaklığıyla hayata geçirildi.
Bu proje "Gönüllü İtfaiyeciler İçin Dijital Destek" sağlarken proje ile Bursa ve Türkiye'deki gönüllü itfaiyecilere uzaktan eğitim portalı oluşturulması hedeflenmekte.
"Gönüllü toplum, güvenli mahalle" sloganıyla vatandaşların kamu hizmetlerine olan katılımını artırmayı hedefleyen Digi-FIRE projesinin tanıtımı, geniş bir katılım ile gerçekleştirildi.
Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, AFAD İl Müdürü Yalçın Mumcu, Almanya, İspanya ve Romanya'dan gelen misafirler ile gönüllü itfaiyeciler katıldı.
Tanıtım toplantısı, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) yapıldı.
Merinos AKKM Yıldırım Beyazıd Salonu'ndaki Digi-FIRE tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, itfaiyeciliğin cesaret isteyen bir görev olduğunu söyledi. Bütün itfaiye erlerinin aynı zamanda birer kahraman olduğunu dile getirdi.
Ve Aktaş şöyle devam etti:
"Onlar her yangında can kurtarmak için kendilerini tehlikeye atıyorlar. Sadece yangından yangına koşarak değil deprem ve sel gibi doğal felaketlerde de yanımızdalar. Yüreğimize su serpmek için 7/24 tetikte bekliyorlar.
Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, itfaiye teşkilatımızın muhtemel felaketlere karşı sürekli hazır ve ihtiyaç duyulan donanımlara sahip bir birim olması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Tabii ki sadece yangın söndürme faaliyeti yapmıyoruz. Kurum içi eğitimlerin yanında vatandaşlarımızı da yangın konusunda bilinçlendirmek için eğitim çalışmaları gerçekleştiriyoruz"

BURSA, MANİSA'YA ÖRNEK OLUYOR

Bursa Büyükşehir Belediyesi model oluyor. Belediyenin bilgi işlem dairesi çalışmaları için misafirlerimiz vardı. Bu kapsamda Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kent Estetiği Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü yöneticileri, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan çalışmaları incelemek için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'na teknik gezi düzenledi.
Bu teknik gezide Manisa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürü ve Kent Estetiği Kurulu Başkanı Hakan Göşi, Peyzaj Mimarı Arzu Yetişen, Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü personeli Özlem Görgülü; Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Kemal Alioğlu, Elektronik ve Haberleşme Şube Müdürü Ahmet Hüsamettin Ede, Elektronik Mühendisi Demet Gavaz ve Bilgisayar Mühendisi Yaşar Sirkeci'den Bursa'daki uygulamalar hakkında bilgi aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.