Hava Durumu

Digi-FIRE Projesi'ne AB hibesi desteği

Yazının Giriş Tarihi: 04.10.2018 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 07:52

Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından bir Avrupa Birliği Projesi hazırlandı. "Aktif ve Gönüllü İtfaiyeciler için digital destek" Digi-FIRE adını taşıyan projenin amacı aktif ve gönüllü itfaiyecilerin mesleki eğitimlerini dijital ortam üzerinden yapmalarına imkan sağlamak.
Türkiye, Almanya, İspanya ve Romanya'nın dahil olduğu 7 ortak katılımcı kuruluşun bulunduğu Digi-FIRE projesi Avrupa Birliği'nden 172 bin 594 Euro hibe almaya hak kazandı. Digi-FIRE Projesi, 2018 Erasmus+ Yetişkin Eğitimi Programı kapsamında 130 proje arasından kabul edilen 22 proje arasına girmeyi başardı.
Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Bursa'da 28 itfaiye grubunda 112 araç ve 585 personelle hizmet veren ve 64 istasyonda 50 traktör tankeri, 12 itfaiye aracı ve 655 kişiyle gönüllü itfaiyeciliği başarılı bir şekilde uyguluyor.
İki yıl sürecek olan projeye Bursa'dan 1200 toplamda ise 125 bin itfaiyecinin katılım sağlaması planlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nı kutluyorum.

BUTGEM'DE ÜCRETSİZ MESLEK EDİNME

Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) yeni eğitim dönemi kayıtlarına büyük ilgi var. Yeni dönemde 23 farklı alanda eğitim verecek merkeze, 450 kişilik kontenjan için 1.350'den fazla aday kayıt yaptırdı.
Bu başvurular içinden yapılan değerlendirmelerinin ardından şartlara uygun gençler eğitimlerine DOSAB'daki BUTGEM merkezinde başlanacak.
BUTGEM'de otomotiv, tekstil, muhasebe, otomasyon, bilişim, bilgisayar ve plastik sektörlerine yönelik 23 farklı eğitim programı gerçekleştiriliyor.
Gündüz ve akşam olmak üzere iki ayrı grupta gerçekleştirilecek kurslara, 18-35 yaş arası, en az lise veya dengi okul mezunları katılıyor.
Tamamen ücretsiz olarak verilen kursları başarıyla tamamlayanlar ise Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikanın sahibi oluyor. Kurslara katılanların yaklaşık yüzde 95'i ise istihdam ediliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.