Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğa kampı ve yaz kampları

Yazının Giriş Tarihi: 28.07.2018 07:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.07.2018 07:28

En varlıklısından, en yoksuluna kadar yetişkinliklerin temel uğraşları çocuklarına iyi bir eğitim vermek. Bu nedenle yaz ayları ile birlikte çocuklara yönelik kamp etkinlikleri de çoğalmaya başladı.
Bu noktada Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi de önemli bir işlev yürütmekte. Bu merkezce organize edilen çeşitli kamplar bulunuyor.
BTM'nin Doğa Bilim Kampı 3. dönemi 18 Ağustos 2018'de başlıyor. Uludağ'ın doğa güzelliklerini bilim ile bir araya getiriyorlar. Hem doğada keyifli bir vakit geçiriyor, hem de yeni bilgiler öğreniliyor. Etkinlik Çobankaya - Sarıalan arasında Uludağ Yürüyüşü ve Endemik Bitki İncelemesi, Kuş Kafesi Yapımı, Uludağ Krokisi Yapımı, Mikroskop Yapım Atölyesi ve Herbaryum Laboratuvarı çalışmaları biçiminde sürüyor.Burada hedef kitle 8 - 14 yaş aralığıdır.
Ayrıca BTM Yaz Kampı da 6 Ağustos - 17 Ağustos arası ve 3 Eylül - 14 Eylül tarihlerinde Ulutek ve BTM, Maker Çocuk konusundaki tecrübe ve güçlerini birleştirerek 5-7 ; 8-10 ve 10-14 yaş grupları için kamp planlanıyor.
İlk haftada STEM temelli atölyeler yaparken, maker çalışmaları ile hem üretip, hem öğreniyorlar. Kodlama dünyasına giriş yaparak kendi robotlarını yönlendirmeyi öğreniyorlar.
BTM'yi bu etkinlikleri için kutluyorum.

BTM'den kurumlara özel etkinlikler

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kentimize kazandırdığı önemli değerlerden biri de bilindiği gibi Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi. Bu kurumumuz yıl boyunca çeşitli etkinliklere imza atıyor.
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, kurumlara yönelik etkinlikler düzenlemeye de başladı. Burada birçok firma ile ortak etkinlikler düzenlenerek, firma piknikleri, özel günlerin kutlanması, çalışanlara özel etkinlikler gibi birçok farklı konseptte etkinlikler tasarlanıyor.
Burada tasarlanan etkinlikler BTM içerisinde yapılabilirken aynı zamanda dış mekanlarda da yapılabilmektedir.
Coşkunöz Holding ve Almira Otel ile çalışanlarına yönelik etkinlikler bu kapsamda hayata geçti ve geçecek.

4007 Doğa ve Bilim Şenliği

TÜBİTAK tarafından toplumda bilim iletişimini artırmak amacıyla 4007 Doğa ve Bilim Şenlikleri proje desteği çağrısı için Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi tarafından hazırlanan proje kabul edildi.
Bu proje ile 2 gün boyunca Uludağ'da gerçekleşecek atölye çalışmaları, bilim gösterileri, doğa yürüyüşleri, gökyüzü gözlemleri ve çeşitli söyleşiler ile 11-12 Ağustos tarihlerinde Bursa'da ailece katılınabilecek bilim dolu günler yaşanacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.