Hava Durumu

Doğa sınamaya devam ediyor

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2020 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2020 07:56

Dünyadaki tüm canlılar doğaya ayak uydurup adapte olup, türlerini devam ettirirken, insanoğlu pervasızca doğayı hızla tahrip edip, doğayı kendine uydurma aptallığı peşinde koşuyor. Daha doğrusu insanoğlu herkesin anlayacağı bir dille "Olmayacak duaya amin" diyor.
Darwin yıllar önce bu sözü söylemişti. Doğada rahat yaşamın sırrı, onun düzenini bozmadan, ona uyum sağlayarak yaşamak. Aksi olduğunda ne oluyor?
Mevsimler birbirine giriyor, adına iklim değişikliği, küresel ısınma diyoruz. Doğaya saldığımız gazlarla atmosferimizi inceltiyoruz adına ozon tabakası delindi diyoruz. Fayın göbeğine bina yapıyoruz, yıkılıyor adına deprem diyoruz. Bile bile araba egzozlarından, sanayi bacalarından ve evlerimizden havayı kirletiyoruz, adına hava kirliliği diyoruz. Suyu sınırsız bir kaynakmışçasına kullanıyoruz, temiz su bulunmuyor diyoruz. İnsanoğlu daha yok iken bu dünyada olan bakteriler, virüsler yokmuşçasına yaşamaya devam ediyoruz.
Evet, fütursuzca yaşamaya, daha çok para kazanma uğruna kentimizi, ülkemizi, dünyamızı kirletmeye devam ediyoruz. Biz bunları yaparken, doğa ne yapıyor?
Basit o kendi düzeni içinde yeni bir buz çağına doğru ilerliyor. İnsan varmış, yokmuş, şu canlılar kalacakmış, diğerleri yok olacakmış onun umurunda değil. Bizler doğaya saygı duymaksızın yaşarken doğanın bize saygı duymasını mı bekleyeceğiz.

TEŞEKKÜR

Bu arada yaşamın ne kadar değerli bir şey, ne kadar değerli bir armağan olduğunu bizlere bir kez daha anımsatan ve her şeyin temelinde insan sağlığı olduğunu bir kez daha gösteren bu Corona için ne demeli. Bunu, bu değerleri anımsamak için illa ki bir felaketi mi yaşamalıyız?
Allah'ın verdiği aklı neden yeterince kullanmıyoruz? O aklı sadece çevremizi dolandırmak, çalıp çırpmak için, bir an önce köşeyi dönme hayali ile kullanmayı bir kenara bırakalım.
Evet, son söz olarak dünyadaki herkes gibi, ülkemizdeki herkesin de sağlığını tehdit eden bu koronavirüsü nedeniyle ortaya çıkan krizi şu ana kadar çok başarılı yöneten Sağlık Bakanımıza, onun tüm kadrolarına, bilim kuruluna ve de yaşamları pahasına bu hastalıkla mücadele eden sağlık emekçilerimizin her kademesine teşekkür ediyorum.
Lütfen bu musibetten bir ders çıkaralım.

GÜLSÜM ANAFARTA VE ŞİİR

Gülsüm Anafarta bir müzik öğretmeni. 20 yıl müzik öğretmenliği yapan Gülsüm Anafarta, 16 yıl Bursa Kız Lisesi'nde çalıştı. Daha sonra 2005'te Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı olarak dönemin yöneticileri tarafından davet edildi.
O günden bu güne Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde daire başkanı olarak görev yapıyor. Onun profesyonel uğraşısı dışındaki iki hobisi müzik ve şiir. Bir taraftan çeşitli koroların çalışmalarına katılırken, diğer taraftan da şiir yazıyor.
Önümüzdeki dönem hedefi şiirlerini bir kitapta toplamak.
Bu arada Gülsüm Anafarta'nın "Sen miydin baharı bana getiren" adını taşıyan şiiri geçtiğimiz yıl Erdinç Çelikkol tarafından nihavent makamında bestelendi. O şiirin bir kıtası şöyle:
"Sen miydin baharı bana getiren,
Sen miydin kanıma coşkuyu veren
Sen miydin gönlüme gönlünü deren
Aşkınla yanayım ömrüm geçmeden."
Gülsüm hanıma çalışmalarında başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.