Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğalgaz zammı gündemdeydi

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2018 07:30

Önceki gün zamlı bir gün yaşadık. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından elektrik üretim santrallarının kullandığı gazın fiyatına 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 49 zam yapıldı. Söz konusu santralların aldıkları gazın ödemesi de artık dolar üzerinden yapılacak.
Böylece 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 868 TL'den 1312 TL'ye yükseltildi. BOTAŞ doğalgazdan elektrik üreten santrallara fiyat artışına ilişkin yazı göndermeye başladı. Enerji sektörü uzmanları yaklaşık olarak piyasada oluşan elektrik fiyatlarını yüzde 15-20 düzeyinde etkileyebi-leceğini söylemekte.
Salı akşamı BTSO'da temmuz ayının BTSO Meclis toplantısı Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi. Bu meclis Toplantısı öncesi ve sırasında ana gündemi doğal olarak bu zamlar oluşturdu.
Bu konu BTSO Meclisi'nin gündemine oturdu.
BTSO Başkanı İbrahim Burkay bu konu ile ilgili olarak BTSO Meclis Toplantısı'nda şunları söyledi:
"Bu zammın ardından gelen elektrik zammı da işletme giderlerine artış olarak yansıyacak. Türkiye'nin yatırıma ve üretime ciddi anlamda ihtiyaç duyduğu bir ortamda girişimcilere ilave yük getiren bu zamlar tekrar gözden geçirilmelidir. İş dünyamız adına Bakanlığımızın yüksek oranlı zamları tekrar değerlendirmesini talep ediyoruz."
Bu zam iş ve üretim dünyasına büyük bir yük getiriyor.

Yeniden değerlendirilmeli
Dünya ekonomisi büyük bir krize doğru giderken, ülkemiz gibi yerel kaynakları sınırlı ülkelerin tek şansı kaliteli üretim. Bu noktada ülkemiz önemli bir yere geldi. Ama bir üst basamağa çıkmanın yolu katma değerli ürün üretmekten ve bunlar için gerekli yatırım iklimini oluşturmaktan geçiyor.
Ülkemizin yatırıma ve yüksek katma değerli ürün üretimine duyduğu ihtiyaç ortada. Böyle bir ortamda bu iklimi oluşturmak ilgili bakanlıkların görevi. Hele hele bu noktada doğalgaza gelen yüzde 49'luk zam gerçekten yeniden değerlendirilmesi gereken bir karar olmalı.
Sadece Bursa iş dünyası değil ülkemizin tüm iş dünyası bu konudaki yeniden değerlendirilme konusunu gündeme getiriyor.

Ritim ve enerji müzesi
Bursa Enerji Müzesi, renkli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Geçtiğimiz günlerde Enerji Müzesi'nde düzenlenen drama yöntemi ile 'ritim atölyesi', müze dostlarından yoğun ilgi gördü.
Drama Eğitmeni Sinan Işık'ın rehberliğinde katılımcılar, ritim çalışmasıyla da kendilerini ifade etti. Yaklaşık 3 saat süren atölye çalışması eğlenceli anlara sahne olurken; etkinliğe katılanlar, müzede keyifli bir gün geçirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.