Hava Durumu

DOMOTEX'te BUSMEK standı

Yazının Giriş Tarihi: 05.02.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.02.2020 08:07

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Sanat ve Mesleki Eğitim Kurslarının (BUSMEK) halı ve zemin kaplama endüstrisinin dünyadaki en büyük buluşma noktası olan DOMOTEX Hannover'de açtığı stant büyük ilgi gördü.
En yeni trendlerin ve sürdürülebilirlik temalarının buluştuğu fuara, 60 farklı ülkeden 1.400 firma katılırken, son trendler ve ürünler, yüzde 70'i yurtdışından olmak üzere toplam 35 bin ziyaretçi tarafından incelendi. Türkiye ise, toplam 26.991 metrekare alanda 190 firmayla şimdiye kadarki en büyük katılımını gerçekleştirdi.


Makine halısı, el halısı, duvardan duvara halı, esnek zemin, iplik, paspas, makine ve aksesuarları, parke ve laminant ürünleriyle fuara katılan Türk firmalarının birbirinden şık stantları ve ürünleri ziyaretçiler tarafından büyük ilgi gördü.
Fuarda BUSMEK standında tepme mancınık ile kozadan ipek çekimi canlı performans uygulamasına katılan ziyaretçiler, 14 asır önce bu işlemin nasıl yapıldığını hem görerek, hem de uygulayarak başka bir yerde kazanamayacakları bir tecrübe elde ettiler.
Bunun yanında ipek böceği, koza ve ipek iplerin özelliklerini, sağlık sektöründen, savunma sanayisine uzanan birçok sektörde kullanıldığı da ziyaretçilere anlatıldı.

NİLÜFER TSM KOROSU'NDAN KONSER

Nilüfer Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu 2014-2015 sanat sezonunda kuruldu. Bu tarihten itibaren haftanın 2 günü düzenli olarak çalışmalarına, Kültür ve Turizm
Bakanlığı Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Korosu ses sanatçısı Filiz Başıbüyük
şefliğinde devam ediyor.


Bursa Nilüfer Belediyesi Korosu kentimizi zaman zaman yurtdışında da temsil ediyor. Bu temsillerden biri de geçtiğimiz günlerde gerçekleşti.
Bu değerli koromuz Kıbrıs YDÜ Üniversitesi Atatürk Kongre Salonu'nda, Kıbrıs Çağdaş TSM Kardeş Korosu ile ortaklaşa konser verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.