Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dostoğlu, MİDEKON Başkanı oldu

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2019 09:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2019 09:09

Bursa'nın Unesco Dünya Miras Listesi'nde yer alan yerlerinin bu listeye girmesine büyük katkı koyan Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu önemli bir görevi daha üstlendi.

Aynı zamanda İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Mimarlık Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi (MİDEKON) Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) bünyesinde, mimarlık disiplinlerinin (mimarlık, tasarım, planlama) yer aldığı fakültelerin dekanlarının oluşturduğu Mimarlık Fakültesi Dekanları Konseyi (MİDEKON) Yönetim Kurulu'nun yeni başkanlığına, İKÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu seçildi.

Geçtiğimiz hafta içinde Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde toplanan MİDEKON genel kurulu öncesinde YÖK Başkanı Prof.Dr.Yekta Saraç ile yapılmış toplantının içeriği ve MİDEKON'un yönetiminin çalışmaları konuşuldu.

Toplantıda ayrıca 2019-2021 dönemi MİDEKON Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu seçildi.
Prof. Dr. Neslihan Türkün Dostoğlu'nu kutluyorum.

ATLETLERDEN NURULLAH İVAK'A VEFA

Atletizm camiası Vefa'nın bir semt olmadığını kanıtladı. Türk atletizm tarihinin önemli ismi Türkiye Çekiç Atma rekortmeni ve beden eğitimi öğretmeni Nurullah İvak kabri başında anıldı.

Nurullah İvak 1943 yılında dünyaya geldi. Atletizme Mersin'de başladı. Disk ve çekiç atmada faaliyet gösterdi. 1964 yılında çekiç atma­da Gençler Türkiye rekorunu kırdıktan sonra, aynı başarıyı 1966 yılında bu kez de büyükler kategorisinde, tekrarladı. 1966 daki 54.77'lik derecesini, 2 yıl sonra 58.88'e çıkarırken, bir kez daha Türkiye rekorunu kırdı. 1965 - 72 yılları arasında çekiç atmada Türkiye birinciliğini sürekli olarak elinde tuttu. Bu dalın en iyi sporcuların­dan biri olarak gösterildi. 10 yıl boyunca 50 kez milli formayı giydi ve 12 Türkiye rekoru kırdı.

Onu Tofaş Atletizm takımındayken tanımıştım. Herkesle dost olan bir insandı. Son olarak Cumhuriyet Lisesi'nde beden eğitimi öğretmenliği yaparken 1994 yılında aramızdan ayrıldı. Her karşılaştığımızdaki "ciğerim nasılsın?" deyişi kulaklarımda çınlıyor.

Nurullah İvak'ı anmaya şu atletler katıldı:

"Cengiz Apalak, Nurullah Candan, Murat Kaçar,Bülent Erdem, Hasan Tuay, Oktay Akıncı, Süleyman Candan, Sabih Demirag, Ruşen Kara, Muharrem Or, Kemal Şencan, Ahmet Sarılar, Sami Koçak."
Nurullah ağabeyi rahmetle anıyorum. Vefalı dostlarını da kutluyorum. Spor işte böyle bir şey.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.