Hava Durumu

Dr.Arif Ağaoğlu Mühendislik Laboratuvarları

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2022 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2022 08:05

A – PLAS şirketler grubunun kurucusu rahmetli Dr.Arif Ağaoğlu’nun adı oğlu Hasan Ağaoğlu ve ailesi tarafından ölümsüzleştiriliyor. Hasan Ağaoğlu, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne 4.500 m2’lik alana 5 mühendislik laboratuarı yaptırıyor.

Bu laboratuar kompleksi “Dr. Arif Ağağoğlu Mühendislik Laboratuvarları” kompleksi adını taşıyacak. Bu tesisin ilk kolonları salı günü Uludağ Üniversitesi’nde Rektör Prof.Dr.Ahmet Saim Kılavuz, Prof.Dr.A.B.Ethemoğlu ve A PLAS sahiplerinden Hasan Ağaoğlu’nun katılımı ile dikildi.

Hasan Ağaoğlu konu ile ilgili şu paylaşımı yaptı:

Rahmetli babamın adını taşıyacak Uludağ Üniversitesi’nde 4.500 m2’lik 5 mühendislik laboratuvarının, 30 öğretim görevlisinin ofisleri, 200 kişilik oditoryum ve çeşitli sosyal alanların olacağı ‘Dr.Arif Ağaoğlu Mühendislik Laboratuvarları’ kompleksinin ilk kolonları yerleştirildi.

Bu sene bereketiyle hava durumu maşallah temel atmaya izin vermese de ayrıca maliyetler inanılmaz artmasına rağmen bedelini verseniz de malzeme bulamadığımız bir ortamda biz rahmetli babamız gibi her sözümüzü tutup kısmetse önümüzdeki yılın başlarında inşallah çok güzel bir törenle rektörümüz Prof.Dr.Ahmet Saim Kılavuz ve değerli hocalarımızla kurdelesini de kesip hizmete, eğitime açacağız.

Bu ilk kolonda 24 Mart perşembe günü 14:30 da kabri başında anacağımız kıymetli babamızın hatırasının ikinci yılında güzel bir tesadüf oldu. Nurlar içinde yatsın. Kesinlikle adına yakışacak muhteşem bir eser olacak. Oradan uygulamalı yetişecek yeni nesil mühendisler de inşallah bu memleketi daha ileri götürecek eserler bırakacaktır.”

Perşembe günü Arif Ağaoğlu’nun ölüm yıldönümüydü. Kabri başında ailesi tarafından anıldı. Oğlu Hasan Ağaoğlu da babasının adını ölümsüzleştirecek bir girişimi yani “Dr. Arif Ağağoğlu Mühendislik Laboratuvarları”nın inşaatını salı günü başlattı.

Hem TOFAŞ hem de BUSİAD’dan tanıdığım değerli büyüğümü bir kez daha rahmetle anıyorum. Hasan Ağaoğlu’nu da kutluyorum.

Veren elleriniz hep dolu olsun.

USLU'DAN AVDAGİÇ'E ARMAĞAN

Geçtiğimiz günlerde BALKANTÜRKSİAD Sinerji Toplantısı’nın konuğu İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç olmuştu.

Avdagiç bu toplantıda bir konuşma yapmış ve biz bu köşede ona yer vermiştik.

O toplantıda BALKANTÜRK EĞİTİM VAKFI Başkanı İlhan Uslu, Şekip Avdagiç’e bir kitap armağan etti.

Bu kitap BALKANTÜRK EĞİTİM VAKFI adına benim hazırlamış olduğum “Bursa’ya değer katan muhacirler 1” kitabıydı.

SAKER, BOZBEY VE ERDEM'E ONUR ÜYELİĞİ

Bursa UNESCO Derneği, Erdem Saker, Mustafa Bozbey ve Turgay Erdem’e onursal üyelik beratı verdi. Derneğin üye katılım töreninde bu etkinlik gerçekleştirildi. Bursa Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Erdem Saker, Nilüfer Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Mustafa Bozbey ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e onursal üyelik beratları verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan İlker Özaslan özetle şunları söyledi:

“Bursa olarak ne kadar fazla kültürel zenginliğimiz bu listeye girerse dünyada sempatimiz, bilinirliğimiz o kadar artıyor.  Bu listede yer almak dünyanın diğer toplumlarına selam vermektir. Dünya Mirası Listesine girdiğinizde bir marka olmak için yolunuz açılmış oluyor.

2014 yılında Bursa’mız UNESCO Dünya Mirası listesinde yerini aldı. Bursa’nın 2. adayı, geçici listede yer alan İznik de dünya mirası olma yolunda hayli şanslı görünüyor.  Bu gerçekleşirse Türkiye’de bir ilk olacak, aynı şehirden 2 ayrı dünya mirası çıkmış olacak.”

Geceye Bursa UNESCO Derneği bilim kurulu danışmanı İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim üyesi, Bursa Aktopraklık ve Urfa Karahantepe kazı başkanı Prof.Dr. Necmi Karul da katıldı. Karul, Bursa UENSCO Derneği’nin çalışmalarına verdikleri önem ve önümüzdeki süreçte gerçekleştirilecek çeşitli iş birlikleri hakkında bilgi verdi.

Saker, Bozbey ve Erdem’i kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.