Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dr.İsmail Şeker, ipek böceği ve Amerika

Yazının Giriş Tarihi: 22.07.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.07.2019 08:23

Dr. İsmail Şeker, Bursa'nın yakından tanıdığı bir isim. 1950 yılında Trabzon-Maçka'da doğan, Şeker, Ankara'da Hacettepe Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde radyoloji uzmanı oldu.
1990'da Dr. Fehmi Yavuzer ile birlikte "Bilson Radyoloji Tanı Merkezi"nin kuruluşunu gerçekleştirdi. Bir doğa dostu olan Dr. İsmail Şeker aynı zamanda 1980 yılından beri fotoğraf sanatı ile uğraşıyor. İsmail Şeker bir süre önce emekliye ayrılmış ve Amerika'ya yerleşmişti.


"Büyükşehir Çalışıyor Bursa İpeği Hayat Buluyor" projesi kapsamında Dr İsmail Şeker'in hazırladığı ve ipekböceğinin ve ipeğin tüm evrelerini fotoğrafladığı "İpekböceğinin Yaşam Öyküsü" adlı fotoğraf sergisi, 88 çerçevede, 100 fotoğrafı ile 2015 yılında Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sunulmuştu.
Daha sonra bu çalışma Dr. İsmail Şeker tarafından kitaplaştırıldı ve Kültür A.Ş. tarafından basıldı. İçinde ipek ile ilgili herşeyi bulabilirsiniz. 170 sayfalık mükemmel bir kitap ortaya çıkmıştı.
Dr. İsmail Şeker, Amerika'da da boş durmuyor. İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanan kitabı Amerika 2 kütüphane ve bir müzeye kabul edildi.
Kaliforniya'da yaşayan Dr.İsmail Şeker'in kitabı ilk olarak Kaliforniya Davis'te Yolo Country Kütüphanesi'ne kabul edildi. Ardından kitap Kaliforniya Üniversitesi Entomoloji(Böcekbilim) Müzesi'ne konuldu.
Daha sonra da aynı kabul Kaliforniya Davis Üniversitesi Kütüphanesi'nden geldi.
Dr. İsmail Şeker, orada ayrıca fotoğrafçılık üzerine seminerler de veriyor. Son olarak Kaliforniya Davis Senyör Highschool'da fotoğrafçılık bölümü öğrencileri ile buluştu ve onlara seminer verdi.
Evet, gördüğünüz gibi Bursa'nın tanıtımı dediğimizde bu sadece birkaç konu ile sınırlı değil. Dr. İsmail Şeker de Amerika'da gerek hem uzmanlık eğitimini yaptığı ve hem bir hekim olarak yıllarını verdiği ve de yaşantısının büyük bölümünü geçirdiği Bursa'ya çok değerli bir kitap armağan etmişti. Şimdi bu kitap Amerika'da üniversite kütüphanelerine girmeye başladı.
Ben bu ve bunun gibi gerek endüstriyel, gerek sporla ilgili, gerek sanatla ilgili, gerekse bilimle ilgili insanlarımızın uluslararası platformda yaptıklarını çok önemsiyorum.
Bu ve benzeri çalışmalar hem kentimiz, hem de ülkemiz tanıtımı noktasında bana göre çok önem taşıyor.
Bu açıdan Dr.İsmail Şeker'i kutluyorum ve kendisinden yeni eserler bekliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.