Hava Durumu

Dünya çapında bir keman yapımcısı

Yazının Giriş Tarihi: 05.05.2020 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.05.2020 08:01

Asırlık çınarımız Tophane Endüstri Meslek Lisesi kentimize çok sayıda sanayici kazandırdı. Kuşkusuz bunda en büyük pay da öğretmenleriydi Bu değerli öğretmenlerden biri de Aydın Aycan öğretmendi.

Tophane Endüstri Melek Lisesi'ne ilk kalıp atölyesini 1965 yılında açan Aydın Aycan'dı. Yetiştirdiği birçok öğrenci(en az 15 sanayici) günümüz sanayicilerinden. Öncelikle Aydın Aycan'ı bu köşeden saygıyla anıyorum.

Size bu değerli öğretmenimizin oğlu Ersen Aycan'dan söz etmek istiyorum.

Ersen Aycan, 1954 yılında bir opera sanatçısı ve mühendis olarak Bursa'da doğdu. Okul eğitimini bir Tophane Endüstri Meslek Lisesi'nde tamamladıktan sonra önce İstanbul ve Paris konservatuarlarında müzik, daha sonra Profesör Cafer Acin ile İstanbul Teknik Üniversitesi'nde enstrüman yapımı okudu.

1987'de Almanya'ya giden Ersen Aycan, Freiburg'da Hans Schicker ve Stuttgart'ta Hieronymus Köstler için çalıştı. Ersen Aycan 1994'ten beri Freiburg'da kendi stüdyosuna sahip.

Kendisi şu anda dünyanın tanınmış keman/viyola yapımcılarından biri. Ayrıca, eski değerli müzik aletlerinin(keman-viyola gibi) de yeniden kullanılır hale gelmesini de sağlıyor. Dünya çapında birçok keman ve viyola sanatçısı onun yaptığı müzik aletleri ile çalışmakta. Kendisi birçok genç keman/viyola yapımcısına da ağabeylik, hocalık yapıyor.

BTSO Digital Oda Projesi

Korono virüs nedeniyle birçok alandaki çalışmalar sanal ortama kaydırıldı. Daha önce de bu köşede belirttiğim gibi BTSO Akademi'nin de çalışmaları video konferans ortamında sürdürülmekte.

Evet, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesindeki BTSO Akademi de, üyelerinin yaşanan ekonomik zorlukları en az hasarla atlatabilmesi için Akademi eğitimlerini dijital olarak düzenliyor.

BTSO Dijital Oda Projesi çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen online eğitimlere iş dünyası temsilcileri de yoğun ilgi gösteriyor. Son 6 yılda 430'u aşkın eğitim programında yaklaşık 35 bin yönetici ve çalışanın faydalandığı BTSO Akademi'de düzenlenen video konferans eğitimlerinde katılımcılar konuşmacılara sorular da yöneltebiliyor.

BTSO Akademi projesinin salgın sebebiyle ilk kez online platforma taşındığını dile getiren BTSO Başkanı İbrahim Burkay, "Ülke olarak zor bir dönemden geçiyoruz. Ülkemizin üreten gücü olan firmalarımızın bu süreçten daha az etkilenmesi için çalışmalar yürütüyoruz.

Bu noktada eğitimler, firmaların risklerden daha az etkilenmesini ve desteklerden daha fazla faydalanmasına imkan tanıyor. Gerek firmalarımız gerekse de çalışanlarımız için kritik önem taşıyan desteklere ilişkin bilgilendirme videoları ve sunduğumuz eğitimler de Odamızın sosyal medya hesaplarından paylaşılıyor. Tüm firmalarımızı sunmuş olduğumuz hizmetlerden faydalanmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.