Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünya Gümrük Günü

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2018 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2018 07:46

Gümrük İşbirliği Konseyi'nin ilk kez toplandığı 26 Ocak 1953 tarihini hatırlamak , toplumda gümrüklerin işleyişi hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla 26 Ocak tarihi her yıl Dünya Gümrük Günü olarak kutlanmakta.
Kentimizde de Dünya Gümrük Günü, Bursa Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen akşam yemeği ile kutlandı.
Bursa Organize Sanayi Bölgesi Meşelipark Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programa, Bursa Vali yardımcıları Ergun Güngör ve İbrahim Avcı, Uludağ Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Hasan Eken, Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz, Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Orhan Kattaş, Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Genel Başkanı Ahmet Özenalp, Bursa Meteoloji Müdürü Mehmet Yergin ile gümrük teşkilatının yöneticileri, sanayiciler ve davetliler katıldı.
Gecenin açılış konuşmasını yapan Bursa Gümrük Müşavirleri Derneği Başkanı Orhan Kattaş, tüm davetlilerin Dünya Gümrük Günü'nü kutladı.

Uludağ Kış Şenliği

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Uludağ Kış Şenliği", 3-4 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek. Programa katılacak olan vatandaşlar, Uludağ'da eğlenceli anların keyfini doyasıya çıkaracak.
Katılımcılar şişme ve plastik kızak, şişme oyun parkuru, Eskimo evi yapımı, dağ bisikleti yarışı, çeşitli takım oyunları, fotoğraf sergisi ve müzik performansı gibi birbirinden farklı aktivitelerden de ücretsiz faydalanabilecek.

Orhan Altınöz'ün ardından

Bursa'nın yakından tanıdığı bir isim olan Orhan Altınöz aramızdan ayrıldı. Uzun yıllar BTSO Meclis Üyeliği, BTSO Meclis Başkanvekilliği yapan Altınöz, Altınöz Mobilya'nın sahibiydi.
Orhan Altınöz, rahmetli Necmettin Erbakan'ın damadı Mehmet Altınöz'ün de ağabeyiydi. Saadet Partisi eski Genel İstişare Kurulu Üyesi olan Altınöz, kurucuları arasında yer aldığı Erbakan Vakfı'nın da İstişare Kurulu üyesiydi.
Hatay'da kayınpederine yaptığı bir ziyaret sırasında aramızdan ayrıldı. Orhan Altınöz'ü BTSO Meclis üyesiyken tanıdım. Sıcak ve uyumlu bir insandı.
Altınöz Ailesi'ne ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.