Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dünyada dinginlik arayanlar üzerine

Yazının Giriş Tarihi: 14.05.2019 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.05.2019 08:29

İslam dünyası için en kutsal ayı yaşıyoruz. Herkes kendine göre doğru bildiğini yapıyor. Ve bunu yaparken, kendi bildiğini genel doğru olarak kabul ediyor. Onu yapmayanların da yanlış yaptığını düşünüyor ve bunu dile getiriyor. Kimse genel bir doğrunun olamayacağı görüşüne ihtimal vermiyor.
Tüm dinler kamil insanı, iyi insanı bulma yolunda insanlara bir yol haritası çiziyor. Buna rağmen insanoğlu gününü kotarmak, sahip olduğu erki kaybetmemek, gücünü büyütmek, varlığını artırmak noktasında Makyavelist bir yöntemle yaşamını sürdürüyor. Bu uğurda toplumsal değerleri, toplumun ahlaki değerlerini ve evrensel etiği yok farzediyor.
Tüm bireysel gelişim yöntemleri iç dinginliği arayışa rehberlik ediyor. Ama dışarıdaki dinginsizlik had safhada. Birbirini tamamlaması ve bütünlemesi gereken bu iki olgu, birbirinden uzaklaşıyor.
Aynen şarkıda söylendiği gibi "Neler oluyor, bize... Neler oluyor?". Ne olduğu ortada sanki. Değerlerimizi bir bir kaybediyoruz. Her bazdaki güvenimizi bir bir kaybediyoruz. İlişkilerimizi bir bir kaybediyoruz.
Bunları bir bir kaybederken, kazandığımız algısı içinde önce kendimizi aldatmaya çalışıyoruz, ardından da çevremizi bunu inandırmaya çalışıyoruz.
Palyatif çözümlerle günü kotarıp, Makyavelist yaklaşımla her ne pahasına olursa olsun kazanma peşindeyiz. Bu davranış şekli adeta toplumumuza enjekte edildi. Hiçbir olaya stratejik bakmıyoruz.
Yaşamın sonsuz olmadığını, günü geldiğinde gecikmiş de olsa bir gün adaletin yerini bulacağını, hiç düşünmüyoruz.
Yolumuz, yolculuğumuz rasyonel değil...

1889 BURSA & DOUBLE F

BTSO Nilüfer 'deki Kent Ormanı içindeki restoranı restore edip, kullanıma açtı. 1889 Bursa & Double F adını taşıyan restoranda BTSO üyeleri indirimli hizmet alabilecekler.
1889 Bursa & Double F denirken Food and Forest (Yiyecek ve Orman) çağrıştırılmış. 1889 tarihi ise Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın kuruluş tarihi.
BTSO yetkilileri bu yeni tesislerine tüm üyelerini davet ediyor.

NİLÜFER UÇURTMA ŞENLİĞİ

Nilüfer 18. Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında düzenlenen Uçurtma Şenliği, Gölyazı'da gerçekleştirildi. Şenlikte, "En güzel", "En yüksekte uçan" ile "En fazla el emeği harcanarak yapılan" uçurtmalar da ödüllendirildi.
Gölyazı Zambaktepe'de düzenlenen Uçurtma Şenliği, Anneler Günü'ne de denk gelince çocuklar rengarenk uçurtmalarını gökyüzünde dalgalandırırken, anne ve babaları da günün keyfini çıkardı.
Saadettin Gökbulut'un uçurtma atölyesi gerçekleştirdiği Uçurtma Şenliği'ne Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Sibel Özer, Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Fehmi Enginalp ve çok sayıda aile çocuklarıyla katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.