Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Durmaz, 2016'yı değerlendirdi

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2017 05:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2017 05:02

Çeşitli kurumlar 2016 yılının değerlendirmesini yapıyor. Bu kurumlardan biri de ülkemizin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB.
55 yıl önce kurulan Bursa OSB oluşturduğu model ile diğer OSB'lere örnek oldu. 250 fabrikanın üretim yaptığı Bursa OSB'de, yaklaşık 50 bin kişilik bir istihdam yapılmakta.

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, 2016 yılının değerlendirmesini yaptı. Durmaz özetle şunları söyledi:
"Sanayi bölgemizde bulunan fabrikalarımız 2016 yılında konjonktürel ekonomik gelişmeler ile bölgesel meselelerden kaynaklanan tüm olumsuzluklara rağmen faaliyetlerini aralıksız sürdürdüler. Çarklar durmadan dönmeye devam etti. Bunu, üretimin önemli göstergelerinden olan bölgemizdeki fabrikaların elektrik, su ve doğalgaz tüketimlerindeki artışlardan görebiliyoruz. Elektrik tüketimi bir önceki yıla göre yüzde 6, doğalgaz kullanımı yüzde 3 arttı. 2017'de de yatırımlar devam edeceğiz. 2016 yılında bölgemizde 14 firmaya yeni fabrika ve tevsi yapılmak üzere 68 bin metrekare alan için inşaat ruhsatı, 19 firmaya da yapı kullanma izni verildi."

Ahmet Ümit ve Bursa

Nilüfer Belediyesi'nin Edebi Kazılar etkinliğinin konuğu olan yazar Ahmet Ümit şunları söyledi:
"Bursa'yı anlatan bir roman yazmayı çok isterim. Sultanı Öldürmek romanımda Bursa'dan bahsettim ama başlı başına Bursa'yı anlatan bir roman yazmayı çok isterim."

Kadın ve üretim

Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu ile UÜ Ziraat Fakültesi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bir işbirliği protokolüne imzaladı.
Bünyesinde 21 kadın derneği bulunan federasyon imzaladığı protokol ile kırsaldaki kadın çiftçilerin sosyal ve ekonomik statüsünün yükseltilmesi hedefleniyor.
Törene Vali Yardımcısı Ergün Güngör, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Ceylan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Bilgili, Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Sermin Cakalıoğlu katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.