Hava Durumu

Durmaz'dan değerlendirme

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2018 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2018 07:40

BTSO'nun son meclis toplantısında BTSO Makine Konseyi Başkanı, Meclis Üyesi ve Durmazlar Makine Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, BTSO'nun 4 yıllık dönemini ve makine sektörünü değerlendirme konuşması yaptı.
Bu konuşmada Hüseyin Durmaz özetle şunları söyledi:
"Bugüne kadar gerçekleşen sanayi devrimlerini tribünlerde izleyen sektörümüz, BTSO'nun çalışmalarıyla geleceğe hazırlanıyor. TEKNOSAB, KOBİ OSB ve Model Fabrika gibi projelerle Bursa'yı ileri teknoloji merkezi yapmak adına çok önemli adımlar atılıyor.
BTSO'nun sektörel konsey ve komiteleri de çalışmalarıyla makine sektörüne önemli bir dinamizm kazandırdı. Oluşan bu yapı sayesinde sektörün talep ve önerileri çok daha hızlı biçimde karşılık buluyor. Sektör olarak bugüne dek aldığımız kararların hepsi kabul edildi ve çözüme kavuşturuldu.
Bursa'da makine sektöründe faaliyet gösteren 40 bine yakın firma var. Gerçekleştirilen projeler sayesinde sektör temsilcilerimizin ufukları, hayalleri gelişti. Pasaportu olmayan üyeler, dünyanın dört bir yanındaki fuarlara giderek kendini geliştirme fırsatına kavuştu.
Küresel Fuar Acentesi ile makine ve metal sektörüne yönelik 26 fuar organizasyonu gerçekleştirildi. Birçok fuar için Bursa'dan özel uçak kaldırıldı.
BTSO'nun UR-GE projeleri olmasaydı 1 mm ileriye gidemezdik. BTSO tarafından yürütülen 10 UR-GE projesinin 5'i doğrudan bizim sektörümüzü ilgilendiriyor. Makine, raylı sistemler, uzay havacılık ve savunma sektörlerindeki UR-GE projelerinde 150 firma bulunuyor. Daha önce Bursa'da uzay havacılık diye bir sektör, kavram yoktu. Mustafa Kemal Atatürk, 'İstikbal göklerdedir' demişti. BTSO yönetiminin vizyonu sayesinde bugün Bursa sanayisinin gündeminde bu sektörler var, bu sektörler konuşuluyor.
2017 yılında Endüstri Zirvesi kapsamında Türkiye'nin en geniş katılımlı alım heyeti organizasyonu gerçekleştirildi. Şimdiye kadar 100 ülkeden 15 bini aşkın yabancı alıcı Bursa'ya gelerek firmalarımızla buluştu. Bizim sektör olarak en büyük hedefimiz, ihracatçı firma sayımızı artırmak. Bu projelerle son 4 yılda Bursa'nın ihracatçı firma sayısı 800 arttı. Sektörümüze ve kentimize sundukları destekten dolayı BTSO Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyorum."

Kilis ve Kırıkhan'a Türk bayrağI

"Güçlü Ekonomi Bağımsız Türkiye" temasıyla , Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, Bursa'da faaliyet gösteren 130'a yakın iş dünyası ve sivil toplum kuruluşu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de terör örgütlerine yönelik yürüttüğü harekata tam destek verdi.
Bu arada BTSO kendine gelen talepler doğrultusunda Kilis ve Kırıkhan belediyelerine 1000'er adet Türk bayrağı yolladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.