Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Edebali'nin gözüyle yeni Yıldırım farkı

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2018 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 08:19

Sönmez Medya Buluşmaları'nda Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi Baia Hotel'de ağırladık.
Edebali, editör ve yazarlarımızın sorularını açık yüreklilikle yanıtladı. Yanıtlamadığı tek soru ise bir yıl sonraki seçimlerde aday olup, olmayacağı konusundaki soruydu.
Bu soruyu "Seçimlere daha çok zaman var" yanıtıyla geçiştirdi.
Bildiğiniz gibi İsmail Hakkı Edebali seçildikten sonra ilk iş olarak kentsel dönüşüme odaklanmıştı. O bu Bursa'nın en önemli sorunu için ülkemizde bir ilke imza atarak Kentsel Gelişim ve Planlama Merkezi kurdu. Burada kentsel dönüşüm yerine, kentsel gelişim kelimesinin olduğuna dikkatinizi çekerim.
Onun bu süreçteki temel yaklaşımı "Yerinde ve Gönüllü Gelişim" üzerine odaklanmış durumda. Ayrıca burada yapılacak ve yapılan her şeyin şehrin kimliğini yansıtacak biçimde olması da İsmail Hakkı Edebali için önem taşımakta.
Yıldırım'da sıkıntı çekilen konulardan biri eğitim konusu. Önceki planlamalarda okul yapımı için yer üretimi konusunda sıkıntılar vardı. Burada Edebali büyük alanlarda yaptıkları, büyük planlamalarla tam 30 yeni okul yapılacak alan yaratıldı.
Mollaarap'ta yaşanan heyelan konusunda ise çok ciddi bir çalışma yürütülüyor. Bu konuda üniversitelerden de ciddi destekler alınmakta. Sorun kontrolsüz hafriyattan kaynaklanmış. Toplam 25 bin metrekarelik alanda bu heyelan sorunu yaşanmış.
Başkan İsmail Hakkı Edebali o bölgeden tahliye edilen ve tüm ihtiyaçları karşılanan 83 hane halkının geri dönüşlerinin olup olmayacağı konusunda ise daha bu konunun raporlar sonrasında netleşebileceğini söylemekte.
Şu ana kadar bölgenin stabilizasyonunu sağlamak için 60 fore kazık çakılmış durumda.
Yıldırım'dan, Nilüfer'e göç eden insanların tekrardan eski bölgelerine dönmesi için, Yıldırım'ın yaşanabilir örnek bir kente dönüştürülmesi için çalışmalara önem verildiğini de Başkan Edebali sözlerine eklemekte.
Bursa'nın ve Türkiye'nin bebe çocuk giyim merkezi olan Vişne Caddesi için de özel bir proje yürütülmekte. Bu proje ile oraya bir Vişne Han ve Ticaret Merkezi Projesi hayata geçirilerek, bölge desteklenmiş olacak.
Yıldırım Kültürpark'ı diye tanımladığı Sular Vadisi ise örnek bir bölgeye dönüştürülecek.
Başkan Edebali tüm çalışmaların temelinin insan odaklı olduğuna dikkat çekerek, Bursa'nın yüzde 12 ile en çok engelli vatandaşın barındığı Yıldırım'da çalışmalarında engelli vatandaşlarımızın özel bir yer tuttuğunu da anımsattı.
Evet, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile yaptığımız söyleşiden belleğimde kalanlar bunlar oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.