Hava Durumu

EHTTA genel kurulu

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2021 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2021 07:58

Avrupa Tarihi Termal Kentler Ağı (EHTTA-European Historical Thermal Towns Association) genel kurul toplantısı Fransa'nın termali ile ünlü Vichy kentinde gerçekleşti. Toplantıya BBŞB ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği'ni temsilen Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Turizm Dairesi Başkanı Abdülkerim Baştürk katılım sağladı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği ve Bursa Sağlık Turizmi Derneği (BUSAT) tarafından 2022 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Uluslararası Sağlık ve Termal Turizm Kongresi, Abdülkerim Baştürk tarafından genel kurul gündemine taşındı.

Fransa programı kapsamında Bursa heyeti Türkiye Cumhuriyeti Lyon Başkonsolosu Müslüm Aygün'ü Konsolosluk binasında ziyaret etti.

Görüşme sonrasında Abdülkerim Baştürk, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Başkanı Alinur Aktaş adına Başkonsolos Müslüm Aygün'e teşekkürlerini sundu.

DALAYSEL'İ ANMA KONSERİ

Oktay Dalaysel, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın tarihinde sınavla göreve gelen ilk ve en uzun süre görevde kalan(45 yıl) konzertmeisteri'ydi (başkemancısı). Kendisi Gazi Üniversitesi Müzik Eğitim Fakültesi'nde ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda da uzun yıllar keman öğretmenliği de yaptı. Dalaysel çeşitli sanat kurumlarında görev yapan pek çok orkestra sanatçısı, solist ve yurdun dört bir yanına yayılmış müzik öğretmenleri de yetiştirdi.

Ayrıca, "Keman İçin Gam Çalışmaları ve Yay Çeşitleri" adlı bir metot yazdı. Dalaysel'i geçtiğimiz yıl kaybetmiştik.

Dalaysel, kendi çocuklarını da keman sanatçısı olarak yetiştirdi. Büyük kızı Ezgi Savaşçı CSO'da, küçük kızı Pınar Dalaysel Balcı ise BBDSO'da keman sanatçısıdır.

Ankara'da tarihi CSO Salonu'nda 27 Kasım 2021 Cumartesi günü saat 20.00'de gerçekleşecek Dalaysel'i Anma konserinde, çeşitli kurumlardan ve şehirlerden gönüllü sanatçıların yer aldığı "Anma Orkestrası"nın şefliğini Rengim Gökmen üstleniyor.

Konserde solist olarak ise CSO Başkemancısı Menevşe Aydoğdu yer alıyor.

Konser öncesi ise, Oktay Dalaysel'in yaşam öyküsü, damadı ve BBDSO sanatçısı Burç Balcı tarafından tarihi fotoğraflarla izleyicilere sunulacak.

Gecede görev alan tüm sanatçılar, bu büyük isme bir vefa olarak gönüllü sahnede olacak. CSO Yönetimi ise, Oktay Dalaysel'in yıllarca görev yaptığı "Tarihi CSO Salonu"nu bu anlamlı geceye tahsis ederek, etkinliğe evsahipliği yapıyor.

Bu vefalı ve örnek davranış için ailesini, sanatçıları, şef Gökmen'i ve CSO yetkililerini kutluyorum. Bir kez daha Oktay Dalaysel'i saygı ve rahmetle anıyorum.

İLK BAĞIMSIZ ADAY: SERİNÇAY

Her ne kadar seçim 2023'te olacak dense de ülke bir biçimde erken seçim havasına girdi. İktidar ve muhalefetin hareketliliği bunu gösteriyor.

Bu arada Bursa'dan ilk bağımsız aday Erdoğan Serinçay, adaylığını sosyal medyada ilan etti. 40 yılı aşkın bir süre çeşitli tekstil kuruluşunda ve kendi işinde görev yapan kimya mühendisi Erdoğan Serinçay, aynı zamanda Bursa'nın son elli yılını fotoğraflayan ve görüntüleyen bir kişi.

Kendisi şu mesajı veriyor:

"Bursa bağımsız milletvekili adayınız olarak oylarınıza ihtiyacım var. Bu mukaddes şehrin suyu bol, yeşili bol ve insanının mutlu olmasını istiyorsan bu kez oylarınız benim."

Erdoğan beye başarılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.