Hava Durumu

Eker Süt'e Stevie'den büyük ödül

Yazının Giriş Tarihi: 21.09.2020 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.09.2020 08:14

Eker Süt bir süredir, "Otizmli Bireyler Eker'le İş Gücünde" adlı bir sosyal sorumluluk projesi yürütüyor. Bu proje Tohum Otizm Vakfı'nın destekleriyle hayata geçiriliyor. Amaç otizmli bireylerin topluma kazandırılması ve ailelerin geleceğe yönelik kaygılarının giderilmesine ön ayak olmak. Eker'in bu projesi Mayıs 2018'den beri sürüyor.

Eker'in projesi ülkemizde de çeşitli ödüller aldı. Ama bu sefer Eker'e uluslararası platformdaki saygın ödüllerden biri olan Stevie Ödülü'nde "Avrupa'nın En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi" olarak altın ödül geldi.

Eker Süt Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Nevra Eker, 17. Uluslararası Stevie İş Ödülleri'nde elde ettikleri başarı ile ilgili şunları söyledi:

"Dünyanın en prestijli ödül organizasyonlarından biri olan Stevie İş Ödülleri'nde Altın Ödül kazanmaktan dolayı gururlu ve mutluyuz. 'Otizmli Bireyler Eker'le İş Gücünde' projemizle şimdiye kadar pek çok saygın ödüle layık görülmüştük. Stevie İş Ödülleri, yaptığımız bu değerli projenin uluslararası arenada ses getirmesini sağladı. Toplumsal bir değer yaratmaya çalıştığımız bu projeyle otizmli bireyler, kendi başlarına hayatlarını devam ettirebilme, düzenli gelir elde etme ve sosyal hayata karışabilme imkânına sahip oluyor.

Otizmli bireylerin, gerekli şartlar sağlandığında ortaya çıkan müthiş odaklanma yetenekleri sayesinde neler başarabileceğine her gün tanıklık ediyoruz. Şu anda 8 otizmli bireyi Bursa'daki fabrikamızda iş koçlarının desteği ile istihdam ediyoruz. Önümüzdeki dönemde, istihdam ettiğimiz kişi sayısını 12'ye çıkarmayı hedefliyoruz."

17 yıldır 9 ödül programı, yüzlerce farklı ödül kategorisi ve yılda 12 bin başvuru ile dünyanın en büyük ödül organizasyonlarından biri olan Uluslararası Stevie İş Ödülleri'ne bu yıl 63 farklı ülkeden 3 bin 800 farklı aday katıldı. 17. Uluslararası Stevie İş Ödülleri'nin ödül töreni, pandemi nedeniyle 1 Aralık 2020 tarihinde online olarak düzenlenecek.

EKER HAKKINDA

Babalarının vefatının ardından Altan ve Yusuf Eker kardeşler, 1977'de Eker Soğuk Hava Depoculuğu Ltd. Şti kurar. Daha sonra ayran üretimi yapılır. 1980'li yıllarda yoğurt ve ayran üretimiyle adını Bursa dışında da duyurmaya başlar.

1997'de ikinci kuşak olan Ahmet Eker ve Nevra Eker'in devraldığı Eker, yeni yatırımlarıyla modern teknolojiyi takip ederek sürekli büyür. Bu büyümeyi Eker Süt Ürünleri'nin, 2006 yılında Fransız Andros grubu ile %50-%50 oranında bir ortaklığı takip eder. Bu ortaklık sayesinde Eker büyüme ivmesini hızlandırır. Teknolojik alt yapısını güçlendirir. Ayrıca Andros'un sütlü tatlı konusundaki bilgi birikimi ve uzmanlığı ve Eker'e sağladığı know-how desteği ile Eker Sütlü Tatlılar 2007 yılında piyasaya sunulur.

Bugün ise süt ve süt ürünleri konusunda 100'den fazla ürün çeşidine sahip bir firma. Ürünlerinin ana başlıkları ayran, yoğurt, sütlü tatlılar, meyveli süzme yoğurt, beyaz peynir, kaşar peyniri, kaymak, tereyağı, kefir, pastörize süt ve UHT süttür.

SONSÖZ

Evet, Eker Süt uluslararası platformda saygın bir ödül olan Stevie'nin altın ödülünün sahibi oldu. Hem de bu ödüle otizmli çocuklarımıza yönelik 2018 yılından beri sürdürdüğü bir proje ile kavuştu.

Bu bana göre çok değerli bir olay. Ahmet ve Nevra Eker'i kutluyorum. Bu ödülle hem ülkemizin, hem de kentimizin adının duyurulmasına katkı sağladılar. Bir Bursalı olarak gururlandık.

Yolunuz açık olsun Eker Kardeşler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.