Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ekrem Barışık'ın ardından...

Yazının Giriş Tarihi: 07.12.2019 09:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.12.2019 09:15

Yaşamın hızlı akışı içinde çeşitli makamlardaki insanları görüyoruz ve bir süre sonra onlar o makamlardan ayrılıyor. Nasıl bir meslekse bizimkisi adeta hancı konumundayız, herkes de yolcu konumunda.
Ekrem Barışık, 1980 darbesinden sonra 1982-1984 yılları arasında Bursa Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. 1984 yılında yapılan yerel seçimlerde ANAP'tan Belediye Başkanlığı'na seçilerek başkanlık görevine devam etti. Bursa'nın ilk büyükşehir belediye başkanıydı.
Bu kentte önemli hizmetlerde bulundu. Belediye Konservatuvarı'nın kuruluşunu gerçekleştirdi. Kardeş şehircilik ilişkilerini geliştirdi. Kent tarihi dokusunun korunması ve yaşatılmasına yönelik çalışmalar, uluslararası ilişkiler ve sosyal-kültürel faaliyetleri ile Avrupa Şeref Bayrağı'nın alınmasını sağladı.
Bursa'daki ilk tarihi yapıların kalkındırılması ve Bursa'nın tarihi kimliğini kazanmasına yönelik çalışmaları başlattı.
1991 yılında Bursa'ya en büyük uluslararası ödül olan "Avrupa Şehri" unvanının kazanılmasına da zemin hazırladı. Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nı kurdu. Kültürpark'taki Açık Hava Tiyatrosu'nu yaptı.
1987 yılında ODTÜ'ye Kent İçi Ulaşım Master Planı'nı hazırlatarak Bursa'nın gündemine hafif raylı sistemini getirdi. 1995-1998 yılları arasında da Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı Genel Sekreterliği'nde bulundu.
Bursa'da sevilen bir belediye başkanıydı. Yere sigara izmariti atanlara kızar, onlara izmaritlerini toplattırırdı. Kendisi de toplardı.
En yakın dostu birlikte görev yaptıkları Bursa eski Valisi Zekai Gümüşdiş'ti. Her yere beraber giderlerdi. Adeta ayrılmaz ikiliydiler.

EKREM BARIŞIK

1932 yılında Kütahya'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Kütahya'da tamamladı. Yükseköğrenimine Hukuk Fakültesi'nde başladı. 1952 yılında Hava Harp Okulu'na girerek 1955 yılında mezun oldu.
1981 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde hizmet etti. Kore ve Kıbrıs'ta görev yaptı. 177.Alay Komutanlığı'ndan emekli olduktan sonra Bursa'ya döndü.
Başlıca özel zevkleri kitap okumak, müzik dinlemek sosyal-kültürel faaliyetlere katılmak ve avcılık olan Barışık, Doktor Engin Barışık ile evli olup bir kız ve bir erkek çocuk babasıydı.
Evet, Ekrem Barışık başkanımız arkasında uzun yıllar görev yaptığı Bursa'da iyi anılar bırakarak ayrıldı.
Önce Barışık Ailesi'ne ardından Bursa'ya başsağlığı diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.