Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Elitez, BAOB sözcüsü

Yazının Giriş Tarihi: 24.03.2017 04:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 04:47

Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmezlerinden biri de STK'lar. Bu noktada STK'lar içinde akademik odalar ayrı bir önem taşımakta.
Kentimizde de önemli bir yer işgal eden Bursa Akademik Odalar Birliği bulunmakta.
Bursa Akademik Odalar Birliği'nin (BAOB) 2017 yılı dönem sözcüsü Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez oldu.

Kimya Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Ali Uluşahin'den görevi bir yıllığına devralan Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez, görevine başladı.
Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez şunları söyledi:
"Daha önceki dönemlerde de olduğu gibi kamu yararı gözeten her türlü uygulamanın yanında olacağız. Meslek odaları olarak, kent ve insan sağlığı başta olmak üzere, Bursa'nın sorunlarıyla ilgili mücadeleyi sürdüreceğiz."

Sınai mülkiyet konusu

Bilindiği gibi "Sınai Mülkiyet" konusunu oluşturan buluşlar ya da unsurlar, kişisel bir çabanın/zekanın ürünü olmakla birlikte, aynı zamanda bireysel gelişimden çok, ülkelerin gelişimine katkıda bulunmaktadır.
Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) ve Uluslararası Patent Birliği (UPB) işbirliği ile 28 Mart 2017 Salı günü saat 17.00'de BUSİAD Evi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek ve son yasa değişikliklerinin ele alınacağı "Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu Tanıtım Toplantısı" düzenliyor.

UÜ savunma sanayii eğitimi

Savunma Sanayii ile yapılacak proje çalışmalarını artırmak amacıyla 2016 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı, savunma sanayii ile çalışan 8 firma (HAVELSAN, TAİ, TEİ,
ROKETSAN, ASELSAN, ERMAKSAN, FİGES, FNSS) ve Uludağ Üniversitesi arasında SAYP (Savunma Sanayiine Araştırmacı Yetiştirme Programı) protokolü imzalamıştı.
Bu protokol kapsamında Savunma Sanayii ile yapılacak doktora ve yüksek lisans proje çalışmalarına SSM tarafından maddi destek sağlanıyor.
Aynı kapsamda Uludağ Üniversitesi'nde dün Savunma Sanayii Araştırmacı Yetiştirme Sertifika Eğitim programı başladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.