Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Emek Yağ, 90. yıl ve Nemeth Quartet

Yazının Giriş Tarihi: 07.03.2019 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 08:04

Emek Yağ, 1929 yılında Bursa'nın Tirilye köyünde baba oğul Ahmet Uyar ve Sait Uyar'ın kurduğu zeytinyağı atölyesinde başlar.
Cumhuriyetin ilk yılları olan bu dönemde zeytin ağaçları ile kaplı bu köyde meşhur Tirilye zeytinlerinden sıkma zeytinyağı ve zeytinyağı sabunu ile üretime başlanır. Aynı zamanda kasalı zeytin ticareti yapılır.
Ahmet Uyar'a ölümsüz ağaç, ona verilen emeğin karşılığında o kadar bereketli gelir ki, ürünlerine Emek adını verir.
1962 yılında Sait Bey'in oğulları İslam ve İbrahim Uyar işleri devralır. Şirket Bademli'ye taşınır ve üretime ayçekirdeği ve mısırözü de eklenir.
Kentimizin değerli ailelerinden biri olan Uyar Ailesi, sektöründe ülke çapında ayakta kalmış birkaç sermayesinde yabancı sermaye olmayan kuruluştan biridir. Uyar Ailesi sosyal sorumluluk bağlamında kentimize kurduğu okullarla eğitim alanında destek verirken, sanat ve kültür alanında da çeşitli etkinliklere sponsor olmaktadır.
Bu bağlamda Emek Yağ, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın son altı yıldır sponsorlarından biridir. Bugün BBDSO'nun "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü" temalı konserine Nemeth Quartet konuk oluyor. Bu etkinliğinde sponsoru Emek Yağ .
Bilindiği gibi "Donizetti Klasik Müzik Ödülü" sahibi yaylı çalgılar dörtlüsü, yurtiçi ve yurtdışındaki başarılı çalışmalarıyla ülkemizi dünyada temsil etmektedir.
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası şef yardımcısı Cemi-i Can Deliorman'ın yöneteceği konserde, besteci Utar Artun'un Nemeth Quartet için yazdığı konçerto, dünya prömiyerinde Bursalı dinleyicilerin beğenisine sunulacak. Konserde ayrıca Franz Schubert'in "Trajik" başlıklı 4. Senfonisi de çalınacak.

SON İNSAN VE TOLGA YÜCEL

Kentimizin yakından tanıdığı isimlerden biri de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası eski Genel Sekreteri Tolga Yücel. Sevgili Tolga, dijital bir gelecekte hayatta kalmanın yollarının anlatıldığı ve geleceği bugünden okuyabilmenin ipuçlarının verildiği Son İnsan isimli bir kitap yazdı. Kitap, Kasım 2018'de okuyucuları ile buluştu.
Bu kitap TÜYAP Bursa Kitap Fuarı kapsamında düzenlenecek imza günüyle Bursalı okurları ile de buluşacak.
Tolga Yücel'in imza günü, 10 Mart günü saat 15.00'da 2. Salon No-306'daki Destek Yayınları Standı'nda olacak.
Son İnsan bizlere geleceğin meslekleri, anlayışları, teknolojileri üzerinden bugün ne yapmalıyız ve neleri değiştirmeliyiz sorularının yanıtlarını verirken; teknolojinin gelişmesi ve insanlığın ürettiği bilginin aynı zamanda yalnızlık ve mutsuzluk ürettiğine de dikkat çekiyor.
Sevgili Tolga Yücel'i kutluyorum. Yeni kitaplar bekliyorum.

TUSAŞ'TAN UÜ'DE AR GE MERKEZİ

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii'nin (TUSAŞ) İstanbul ve Ankara dışında ilk kez Bursa'da hayata geçirdiği Ar-Ge Merkezi, Bursa Uludağ Üniversitesi'nde açıldı. İlk etapta 24 mühendislik öğrencisinin stajyer olarak eğitim görecek. Merkezde savunma, havacılık ve uzay sanayii alanında geleceğin uzmanları yetiştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.