Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EMO, ÇEK'li çocuklar ve enerji

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2017 07:16
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2017 07:16

Hayata geçirsek de, geçirmesek de öğrenciliğimizde belleğimizde kalmış çeşitli temel bilgi ve paradigmalar var. Bunlardan biri yerli malı haftaları ve "Yerli malı Türk'ün malı, her Türk bunu kullanmalı" sloganı.
Bu nedenle belirli yaşlarda bazı temel bilgilerin doğru kanallardan alınması önem taşımakta. Bu noktada EMO'nun önemli bir çalışması bulunmakta.
Elektrik Mühendisleri Odası, enerji tasarrufu ve enerji konusunda çocuklar için enerji kitap serisi hazırlamıştı. Odanın bu çalışması Bursa'da Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğitim Kurumları bünyesinde yaklaşık 400 çocuğun katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı ve çocuklara kitap dağıtımı gerçekleştirildi.
EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, çocuklara hitaben yaptığı konuşmada, insanların hareket edebilmek için enerjiye ihtiyacı olduğu gibi günlük hayatta kullanılan aletlerin de enerjiye ihtiyacı olduğunu belirterek, güneş, su ve rüzgar gibi kaynaklardan nasıl elektrik üretildiğini anlattı.
EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, EMO Yönetim Kurulu Saymanı İbrahim Aksöz, EMO Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Özkan, EMO Onur Kurulu Üyesi İrfan Şenlik, EMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Çınar ve önceki dönem EMO Bursa Şube Yönetim Kurulu başkanlarından ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi'nin kurucularından Mümin Ceyhan'dan oluşan EMO heyeti, Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğitim Kurumlarında EMO'nun yayınladığı çocuklara yönelik enerji kitapları serisinin dağıtımını yaptı.
Çağdaş Eğitim Kooperatifi 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu'nda 6 Nisan 2017 tarihinde yaklaşık 400 çocuğun katıldığı etkinlikte ilk olarak çocuklara Okul Müdürü Ayla Okumuş seslendi. Arkasından EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, kitap görsellerinin yer aldığı bir sunum eşliğinde çocuklara hitaben konuşma yaptı. "Hepimiz enerji doluyuz değil mi? Hareket edebiliyoruz, koşabiliyoruz, oynayabiliyoruz" diye konuşmasına başlayan Yeşil, çocuklara "Nedir enerji" diye sordu. Yeşil, 5-6 yaşındaki çocuklara yönelik sorulu-yanıtlı karşılıklı etkileşim içerisinde konuşmasını sürdürdü.
EMO'yu bu çalışmasından ötürü kutluyorum.

Mükemmellik adayları açıklanıyor

BUSİAD ve Kal Der Bursa Şubesi'nin ortak etkinliği olan 15. Kalite ve Başarı Sempozyumu 14-15 Nisan 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
15. Kalite ve Başarı Sempozyumu'nun programı ile 2016 Bursa Mükemmellik Ödülü'nde finalist olan Bursa'nın değerli kurumlarının açıklanacağı basın toplantısı yarın saat 10.00'da BUSİADEVİ'nde yapılacak.

Yaşamdaki engelleri aşmak

İlham Veren Konuşmalar etkinliği 13 Nisan'da Merinos AKKM'de gerçekleşecek. Alanlarında başarılı olmuş isimler ilham vermek için Bursa'da bir araya geliyor.
Moderatörlüğünü Umut Oğuz'un yapacağı konferansta Gazeteci Ayşe Arman, Yapımcı ve Yönetmen Tuluhan Tekelioğlu, Oyun Yazarı - Yönetmen Ümmiye Koçak da konuşmacı olarak yer alacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.