Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Energy Globe Award, İneva'nın

Yazının Giriş Tarihi: 23.10.2017 07:44
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.10.2017 07:44

Dünya Enerji Ödülü (Energy Globe Award), dünyanın Çevre Oscar'ı olarak da adlandırılan bir ödül. Bu ödül uluslararası bazın dışında, ulusal bazda da veriliyor.

178' den fazla katılımcı ülke ve yılda 2000'den fazla proje sunumu ile Energy Globe Ödülü bugün dünyanın en prestijli çevre ödülü.
Bu ödüle başvuran projeler bölgesel, ulusal ve küresel olarak birbirinden ayıran ödül ayrıca tasarruflu, yenilenebilir veya emisyonsuz enerji kaynaklarına göre de bir ayrım yapıyor.
Advantage Austria (Uluslararası Avusturya Ticaret Ofisi), bu ödülün ana destekleyicilerinden birisi.
Bu yıl ulusal ödülde Türkiye'nin ödülü bir Bursalı şirkete geldi. Bursa OSB'deki İneva şirketi Energy Globe Award'ın Türkiye ulusal ödülünün sahibi oldu.
Ödül Avusturya'nın Bursa Fahri Konsolosu Sedat Diniz'in ofisinde pazartesi günü yapılacak. İneva, Coşkunöz Holding şirketlerinden biri olarak özellikle atık bertaraf teknolojileri geliştirme alanında uzmanlaşmış bir şirket. Kutluyorum.

Nilüfer ve Tokai kardeşliği

Nilüfer Belediyesi, Japonya'nın Tokai Belediyesi ile kardeş kent olmasının 10'uncu yılını kutladı. Japonya'dan gelen ünlü davul grubu Ondekoza, Halk Evi önünde mini konser verdi.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi'nde düzenlenen etkinliklere, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Norio Ehara ile eşi Shizue Ehara, Nilüfer Belediye başkan yardımcıları ve belediye personeli katıldı.

Türkonfed, UN Women ve kadın

TÜRKONFED tarafından Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle düzenlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kadının Rolü" Zirvesi sona erdi.

Zirvenin sonuç bildirgesinde 15 başlığa dikkat çekildi. Bunlar şu başlıklar:
"Toplumsal cinsiyet eşitliği. Kadın çalışan kotası. Kadın girişimcilerin desteklenmesi. Doğum borçlanması destekleri devlet tarafından ödenmeli. Çocuk bakımı ve kreş hizmetleri SGK kapsamına alınmalı. Kadın ve aile dostu işletmelerin sayısı artırılmalı. Kadın istihdamında kayıtdışı giderilmeli. Bakım sigortası oluşturulmalı. Nitelikli eleman artırılmalı. Eşit işe, eşit ücret verilmeli. Çocuk gelin konusu yasalarla çözülmeli. Rol model başarılı kadınların sayısı artırılmalı. Toplumun zihniyet değişimi için adımlar atılmalı. Kadınların eğitim hayatına devamlılığı konusunda yasal düzenlemeler yapılmalı. Kadınların mesleki ve teknik eğitim almaları sağlanmalı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.