Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enerji harcamada tasarrufun önemi

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2019 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2019 08:06

Herkesin bildiği gibi ülkemizin ithalatındaki en büyük oran enerji için harcanmakta. Bu nedenle enerji alanında hem bireysel, hem kurumsal tasarruf ülke ekonomisi özelinde büyük önem taşıyor.
Geçtiğimiz günlerde "Enerjide Doğru Bilinen Yanlışlar-Başarısızlıklar" konulu panel Uludağ İhracatçı Birlikleri Salonu'nda gerçekleşti. Bu toplantıda Makine Yüksek Mühendisi Escon Enerji Genel Müdürü Onur Ünlü bilgi paylaşımında bulundu.


Escon Enerji Genel Müdürü Onur Ünlü, Türkiye'de sanayinin enerjinin yüzde 32.5'ini tükettiğini ifade ederken, sanayimizin orta yaşlı bir sanayi olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:
"Tasarruf potansiyelimiz ise yüzde 8 ile 44 arasında. Bu da yaklaşık 7 milyar dolar yapıyor. İnsanın olduğu yerde hata da kaçınılmazdır.
Enerji verimlilik ve tasarruf çalışmalarında da bunu sıklıkla görmekteyiz. Ucuzu tercih edip verimlilik değerlerini göz ardı ediyoruz. Bu da daha pahalı bir durum karşımıza çıkarıyor. Bütçeye ve ihtiyaçlarımıza değil ne kadar ucuza aldığımıza bakıyoruz. Satıcı raporlarına fazla rağbet ediyoruz, ihtiyacımız olmayan ölçeklerde ürünler ve sistemler kuruyoruz."

BTSO HAZİRAN MECLİS TOPLANTISI

BTSO'nun haziran ayı meclis toplantısı önceki akşam saat 18.00'de gerçekleşti. BTSO Hizmet Binası'nda yapılan meclis toplantısına BTSO Meclis Başkanı Ali Uğur başkanlık etti.
Toplantıda BTSO'nun yönetim kurulu ve komitelerinin haziran ayı içinde yaptığı faaliyetler anlatıldı ve yönetim kurulu kararları onaylandı.
Ayrıca, toplantıda BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay yurtdışında fuarda olduğu için yönetim kurulu adına konuşmayı BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş yaptı.

BUÜ'DE ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE

Bursa Uludağ Üniversitesi bünyesinde çocuklar için felsefe eğitimi seminerleri başlattı. Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ULUSEM) ile Felsefe Bölümü işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim 56 saat sürüyor. Burada açılan Çocuklar İçin Felsefe (P4C) sertifika programı tamamlandı. Öğretmen adaylarının büyük ilgi gösterdiği programın ikincisi 1-7 Temmuz arasında yapılacak.
Ana koordinatörlüğünü Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdülkadir Çüçen'in yürüttüğü programda felsefi soruları tanıma ve oluşturma becerisi, soruşturan topluluk metoduyla tanışıklık, öğrenci-merkezli eğitimin temeli olan diyalog kurma/yönetme becerisi, yansıtıcı düşünmeyi öğreten bilgi ve beceriler verilmekte.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.