Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Enver Aysever'li Yazı Akademisi

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2019 11:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2019 11:27

Enver Aysever, 1971 yılında İstanbul'da doğdu. Lise öğrenimini sürdürürken tiyatroya yöneldi. 21 yaşındayken "Tiyatro Çisenti" adlı tiyatro topluluğunu kurdu. Burada genel sanat yönetmenliği ve oyun yazarlığı yaptı.
"Renkler ve Günce", "Yağmurla Gelen Yüzler", "Yabancı'da Camus", "Açık Evlilik", "Dilekçe", "Frankie and Johnny", "Bir İstanbul Masalı", "Şimdi Yaşa Sonra Öde" gibi oyunların ve de "Bebişler Karnavalı", "Kakaolu Olsun", "Güneşi Güldüren Soytarı", "Beyaz Dişler Ülkesi", "Renkler Cumhuriyeti", "Yaşamak Güzel Arkadaşım" adlı çocuk oyunlarının hem yazarlığını, hem de yönetmenliğini yaptı.

Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun olan Aysever, çeşitli üniversitelerde dersler verdi. Yazdığı ilk öykü kitabı "Geç Kalmış Romantik".

Yazdığı çocuk oyunlarını "Çocuk Oyunları 1" adlı bir kitapta topladı. "Geç Kalmış Romantik" adlı bir öykü kitabının ardından, Bir An Bin Parça adlı bir roman yazdı. Bu romanı ile 2006 Yunus Nadi Roman Ödülü sahibi oldu. Ayrıca "Nasıl Yazar Olunur" ve "Yaralısın Türkiye" adlı deneme kitaplarını yazdı.

AYSEVER YAZI AKADEMİSİ

Yukarıda kısaca özgeçmişinden söz ettiğim bir- çok sıfatı kendisinde barındıran Yazar Enver Aysever ile Mudanya Belediyesi bünyesindeki "Yazı Akademisi" çalışmaları başladı.
Yazı Akademisi'nin ilk dönemi geçtiğimiz hafta sonu Montania Otel'de başladı. 2 saat süren çalışma 4 hafta boyunca devam edecek. Daha sonra yeni bir 20 kişilik grup çalışması başlayacak.
Çok yönlü okuma alışkanlığı kazanmak ve hayal gücünü kullanarak yazma becerilerini geliştirmek isteyenler, oluşturulan atölye gruplarındaki yerini aldı.

Enver Aysever atölye çalışmasına katılan edebiyat tutkunlarına gözlem, bakış açısı, anlatım biçimleri, kurguyu oluşturan unsurlar ve kurgu çeşitleri hakkında bilgiler vererek yazı denemelerini değerlendirecek.
Katılımın ücretsiz olduğu atölyeye kayıtlar ise devam ediyor. Atölyede yer almak isteyenlerin isim, soyisim, yaş ve iletişim bilgileri ile birlikte neden katılmak istediklerini belirten bir metni, mudanyabasin2@mudanya.bel.tr adresine göndererek ön kayıt yaptırması gerekiyor.

Bu çalışma edebiyata gönül vermiş kişiler için gerçekten değerli bir çalışma. Bu ve benzeri çalışmaların çoğalmasını diliyorum.
Enver Aysever'e kolay gelsin derken, Mudanya Belediyesi'ni de böyle bir çalışmaya imza attığı için kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.