Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erbak Uludağ ailesi ve Bursaspor

Yazının Giriş Tarihi: 14.10.2019 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.10.2019 08:45

Bursaspor Basketbol Takımı, Uludağ İçecek Türk Anonim Şirketi ile imzaladığı isim sponsorluğu anlaşmasıyla "Frutti Extra Bursaspor" oldu.
Sponsorluk protokolünü Frutti Extra Bursaspor Başkanı Sezer Sezgin ile Uludağ İçecek Türk Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak imzaladı.
Etkinliğin lansman toplantısına Uludağ İçecek Türk AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak, Uludağ İçecek Türk AŞ. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ömer Kızıl, Uludağ İçecek Türk AŞ. CEO'su Mete Öz, Uludağ İçecek Türk AŞ. ortaklarından Bursaspor Kulübü eski Başkanı Levent Kızıl ile Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı Başkanı Sezer Sezgin, Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı Genel Menejeri Nedim Yücel, Frutti Extra Bursaspor Basketbol Takımı Kaptanı Ender Arslan katıldı.
Bu haberi duydunuz veya okudunuz.

BURSASPOR-ERBAK ULUDAĞ İLİŞKİSİ

Bu arada bana göre eksik kaldığını düşündüğüm bir konuya değinmek istiyorum. 1983 yılında Cavit Çağlar'ın başkanlığında döneminde ilk kez Uludağ Erbak ailesinden bir ismi Bursaspor yönetiminde görürüz. Nuri Erbak'ın damadı, Nuran Kızıl'ın eşi ve Bursa Üniversitesi(UÜ) kurucu hocalarından Prof.Dr. Ayhan Kızıl yönetime girer. Onunla beraber Bursaspor'un sağlık sorunları ağırlıklı olarak üniversitemizde çözülmeye başlarken, Erbak Uludağ'ın desteği de başlamış olur. Üç dönem yönetimde görev alır ve başkan yardımcılığı yapar. Takım 1985-1986 döneminde ilk kez Türkiye Kupası'nı kazandığında göğüsünde Uludağ Cola yazmaktadır.
Daha sonra Ayhan Kızıl'dan bayrağı oğlu Levent Kızıl devralır. 1993-1994-1995 yılları arasında Murat Gülez'in, ardından 1995'te Hüseyin Silahçı'nın, 1996-1997-1998'de Remzi Cinoğlu ve 2001-2002'de Erdoğan Bilenser'in yönetimlerinde görev alır. Tam 9 dönem yöneticilik yapar ve bu dönemlerde Erbak Uludağ'ın farklı alanlardaki katkıları devam eder.
2004 yılında Hikmet Şahin'in başkanlığı döneminde ise bu görevi Ömer Kızıl alır.
2005-2006-2007 döneminde ise Bursaspor'da başkanlık onurunu Levent Kızıl taşır. Düşmüş takımı şampiyon yaparak lige çıkartır. Bursa'nın itibarını kurtarır.
Süreçte de Erbak Uludağ hep Bursaspor'un yanında yer alır ve aldı. Şimdi de "Frutti Extra Bursaspor" ile devam ediyor.
Rahmetli Ayhan Kızıl ile başlatılan Bursaspor, Erbak Uludağ birlikteliği onun ardından oğulları Levent Kızıl ve Ömer Kızıl ile ve de eşi Nuran Kızıl, kayınbiraderi Mehmet Erbak ile devam ediyor ve edecek.
Erbak-Uludağ İçecek AŞ. 1930 yılında Mehmet Hakkı (Erbak) Bey tarafından kuruldu. Efsane Uludağ Gazozu'nun formülü ise Mehmet Hakkı Bey'in oğlu Nuri Zafer Erbak tarafından bulundu.
Bu köklü kurumumuz ürünlerinde doğal şeker kullanırken, renk ve koruyucu katkı maddesi kullanmamaktadır.
"Frutti Extra Bursaspor"a başarılar diliyorum. Uludağ Erbak Ailesi'ne de teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.