Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdal Aktuğ önerge verdi

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2016 00:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2016 00:19
Bundan bir süre önce Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, gece 22.00'den sonra kadınların belediye otobüslerinden istedikleri yerde inmelerine yönelik bir karar aldı. Karar uygulamaya kondu.
Bu karar CHP'li Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ'un ilgisini çeker ve gidip, konuyu Eskişehir'de inceler.


Daha sonra 18 Kasım 2016'da Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne bir önerge verir. Erdal Aktuğ verdiği önergede ülkemizde her 3 kadından birinin şiddete maruz kaldığını anımsatarak, gece 22.00'den sonra BURULAŞ otobüslerini kullanan kadınların istedikleri yerde inebilmelerine, ayrıca bu kapsama 65 yaş üzeri vatandaşlarımızla, engelli vatandaşlarımızın da alınmasını ister.  Bu noktada konunun Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine alınmasını ister.
Bakalım önümüzdeki mecliste bu konu gündeme gelecek mi?
Anımsayacağınız gibi geçtiğimiz hafta sonu da buna benzer bir uygulama İstanbul'da da başlatıldı.

Sürdürülebilirlik ve Bursagaz

Bursagaz Genel Müdürü Dr. Markus Rapp, düzenlediği toplantıda son 5 yıldır sürdürülebilirlik yönetimi yaklaşımını iyileştirmek için sıkı bir çalışma içerisinde olduklarına dikkat çekti. 
Dr. Rapp, her geçen yıl geliştirilen süreçlerin ekonomik, ekolojik ve sosyal değer yaratmaya ne ölçüde katkıda bulunduğunun değerlendirildiğini belirterek, Bursagaz’ın 2015 G4 SDG haritası ile birlikte sürdürülebilirlik raporunu “Yaşamın Özü” konsepti çerçevesinde paydaşlara açıklamaktan gurur duyduklarını sözlerine ekledi .

Kerem Görsev ve senfoni

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, perşembe akşamı gerçekleşecek konserinde, Kerem Görsev’in besteleri ile caz repertuarından seçkin bir gösteri sunuyor.
Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müzik Direktörü Naci Özgüç’ün yöneteceği konserde, Kerem Görsev’in bestelediği ve Alan Broadbent’in orkestra için düzenlemelerini yaptığı caz  müziğinin zengin armonileri, Bursalı sanatseverlerle buluşacak.
Bilindiği gibi Kerem Görsev, 2008 yılında  Bursalı davul sanatçısı Ferit Odman ve kontrbasta Kağan Yıldız’dan oluşan “Kerem Görsev Trio”yu kurmuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.