Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, Burkay ve TEKNOSAB

Yazının Giriş Tarihi: 14.06.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.06.2018 07:30

Enerji kaynakları ve yeraltı kaynakları sınırlı olan ülkemizin tek şansı üretim, ardından da kaliteli üretimdi. Türkiye bunu başardı. Avrupa'nın en kaliteli üretim merkezlerinden biri haline geldi. Şimdi küresel aktörler arasında konumlanma noktasında bunun bir üst aşaması yüksek teknolojili ürün ihraç etmek. Yani kilogram başına düşen ihraç rakamımızı katlamak.
Bunu göreve geldiği ilk günden beri BTSO Başkanı İbrahim Burkay dile getirmekte. Aklın yolu bir. Bu noktada farklı düşündüğüm tek konu 2023'teki ilk 10 ekonomi arasından yer alma konusu. Bir hedefin konulması önemlidir ama hedef gerçekçi bir hedef değilse o yıla gelindiğinde hayal kırıklığı yaratır. Her yıl yüzde 20 bile büyüme gerçekleştirsek ilk 10 ekonomi arasında yer bulamıyoruz.
Benim düşünceme göre Türkiye ve Bursa yüksek teknolojili ürün yatırımı ve ihracatı konusunda yapması gerektiği için her şeyi yapmalıdır. Bu konuyu çok önemsiyorum. Kuşkusuz bu konuda reform yapılması gereken noktalardan biri de dogmatik değil, analitik düşünecek, beyinler yetiştirmek ve bunların yetişmesi için gerekli iklimi sağlamak.
Bir diğer konu da kaliteli üretimdeki fiziksel mekan, üretim süresi, personel sayısı, maliyet gibi alanlardaki israfı minimalize ederek israfın sıfırlandığı yalın bir üretim modeline dönmesi.

BURKAY, BTSO VE TEKNOSAB
BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın ve yönetiminin koyduğu vizyonla doğan TEKNOSAB, yeni sanayi devriminin sembolü olarak Bursa'da 25 milyar dolarlık yatırım öngörüsü ve 40 milyar dolarlık ihracat hedefiyle toplamda 8,5 milyon metrekarelik bir alanda kuruluş çalışmalarına başladı. Proje kapsamında en küçüğü 15 bin metrekare olmak üzere büyük ölçekli 140'a yakın firmaya yer tahsisi yapıldı .
BTSO Başkanı İbrahim Burkay, kentte mevcut OSB'lerde 15 bin metrekare büyüklüğünün üzerinde toplam 140 adet sanayi tesisinin bulunduğuna işaret ederek " Bu sayı TEKNOSAB'da 170 adettir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da yakından takip ettiği ve övgüyle bahsettiği projede, altyapı çalışmaları 8 farklı etapta sürüyor. İlk fabrika binalarının inşaat çalışmalarına ise yıl sonuna kadar başlanması hedefleniyor." dedi.

BURKAY, ERDOĞAN'A ANLATTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Bursa programı kapsamında bir araya gelen BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, TEKNOSAB'a ilişkin bilgiler verdi.
"Bu konuda Sayın Cumhurbaşkanımıza projede gelinen nokta ve yer tahsisleri konusunda bilgi sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız da TEKNOSAB'ın büyütülmesi talimatı verdi. Yatırımcılarımız için müjde niteliğinde olan bu kararla birlikte yeni talepleri de değerlendireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza TEKNOSAB projemize verdikleri destek için iş dünyamız adına teşekkürlerimi sunuyorum"
Bu yolculuk doğru bir yolculuk.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.