Hava Durumu

Erdoğan İzmirli ve birkaç iyi adam

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2021 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2021 08:05

Vefa ile çocukluk yaşlarımda İstanbul'da tanıştım. Çiklet içinden çıkan futbol takımlarından birinin adıydı. Sonra onun İstanbul'da bir semt olduğunu öğrendim. Bu arada kışların vazgeçilmezi bozanın bir markası olarak karşıma çıktı.

Büyümeye başlayınca vefanın başka birşey olduğunu öğrendim. Çok sık olmasa da buna tanıklıklarım oldu. İşte salı günü de Bursa'da vefalı sıfatını taşıyan bir grup iyi insan Alacahırka mezarlığında saat 12.00'de bir araya geldi. Bir anma için toplandılar. Genelde alışık olduğumuz varlıklı bir kişinin anması değildi. Yüreği spor sevgisi ile dolu, Bursa'da ben dahil birçok insana dokunmuş bir spor adamının anmasıydı.

Mezar taşında da yazdığı gibi "Bursa futbolumuzun isimsiz kahramanlarından" Erdoğan İzmirli (Kör Erdoğan) için bir araya geldiler. 1934'de doğup, 27 Temmuz 2004'de aramızdan ayrılan Erdoğan İzmirli yolu futbola düşmüş nerede ise herkesin tanıdığı bir isimdi.

1975 yılıydı gazeteciliğe ilk adım attığım yıl. Elimde kendime ait bir Zenith fotoğraf makinası, içinde gazetenin verdiği sarma film(kaç kare çıkacağı belli değildir) mesleğin çaylağı olarak ilk görev yerlerimizden biri amatör maçların oynandığı Merinos stadıydı. Dolmuşa bindim, (dolmuş parası da cebimizden çıkardı) soluğu orada aldım. İlk kez orada Erdoğan Ağabey'i tanıdım. Dev bir adam. Oranın herşeyi. Stad amiri, malzemecisi, sağlık görevlisi, maç sırasında çıkan kavgalara müdahale eden güvenlik görevlisi, geçmiş maçların sonuçlarını aldığımız ağabey, soğuk havalarda çay ikram eden ağabey ve herşey.

Herkesin bir çok anısı vardır, onunla. Kitap yazılır. Benim unutmadığım anılardan biri de Bursa hakimiyet'in düzenlediği Minikler Penaltı Yarışması'ndandı. Orada yapılırdı. Ben de kendi gazetemizin elemanı olarak oradayım. 3 kaleci gelecekti. Merinoslu Sabidin ve rahmetli Cemil Erdoğan geldi. Üçüncü gerekiyor, o gelmedi. Yarım yamalak kalecilik yapmaya çalışan biri olarak "Hadi bakalım" dediler. Erdoğan ağabey beni soyunma odasına götürdü. Kıyafetleri ve kramponları verdi. O gün orada kalecilik de yapmıştım.

Evet, salı günü Erdoğan ağabey kabri başında anıldı. Futbol insanı ve Orhangazi eski Gençlik Spor İl Müdürü Salih Turgut Mete günün moderatörlüğünü yaptı. Sevgili Zafer Mete kardeşim beni de davet etti ama Bursa dışında olduğum için yetişemedim. Merinos Emeklileri Derneği ve futbol takımı eski duayen oyuncuları, Bursaspor'un emektar eski oyuncusu Sedat Özbağ (2), Bursa futbolunun duayenlerinden Vahit İleri, Bursa Futbolunun Eski Kramponları Platformu Başkanı Salih Fındıkkaya ve grup sözcüsü Zafer Mete ve daha birçok seveni oradaydı.

Tören duasını ise futbol camiasının yakından tanıdığı hem eski futbolcu, hem de imam olan Yıldırım Belediye görevlisi İbrahim Kaya hoca yaptırdı.

SON SÖZ

Bu vesileyle Erdoğan İzmirli'yi rahmetle anıyorum. Onu hatırlayan vefalı dostlarına sevgilerimi sunuyorum.

Teşekkürler birkaç iyi adam.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.