Hava Durumu

Erdoğan ne yapmak istiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 03.01.2022 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.01.2022 07:59

Şöyle bir göz atalım ülkemizde neler oluyor? Veya bir başka soruyla Recep Tayyip Erdoğan ne yapmak istiyor?

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk hükümeti 1 Kasım 1923'te İsmet İnönü tarafından kuruldu. Son hükümeti ise 66. hükümet olarak başkanlık sistemine geçtiğimizde 9 Temmuz 2018'de Recep Tayyip Erdoğan tarafından oluşturuldu.

4 Mart 1925'ten, 25 Ekim 1937'ye kadar tam 12 yıl 7 ay 21 gün başbakan sıfatıyla bu ülkeyi İsmet İnönü yönetti. Arka arkaya en uzun süre Başbakanlık yapan isimdi.

14 Mart 2003 ile 29 Ağustos 2014 tarihleri arasında da ülkemizi 11 yıl 5 ay 15 gün aralıksız Başbakan sıfatıyla Recep Tayyip Erdoğan yönetti. 10 Ağustos 2014'te halkın oyları ile Cumhurbaşkanı seçildi. 9 Temmuz 2018'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi içinde Cumhurbaşkanı seçildi. Ve görevine devam ediyor.

Özetle 18 Kasım 2002 tarihinden günümüze kadar ülkemizi 14 Ağustos 2001'de kurucu başkanlığını Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı AK Parti yönetiyor. Yani yaklaşık 20 yıldır AK Parti iktidarı ile yönetiliyoruz.

Ve Recep Tayyip Erdoğan, bu 20 yıllık süreçte girdiği tüm seçimlerden birinci parti olarak çıktı. Özetle bir asırlık Cumhuriyet tarihimizin beşte birinde Recep Tayyip Erdoğan iktidardaydı.

Recep Tayyip Erdoğan, 17 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te Ziya Gökalp'in Asker Duası şiirini okuduğu için(Kimilerine göre bu şiir Mehmet Cevat Örnek'in İlahi Ordu adlı şiiridir. Hatta onun '7 Dağın Çiçeği' ve 'Gülden Dikenden' adlı kitaplarında da yer alır. Böyle de bir bilgi, vardır, konunun uzmanı değilim paylaşmak istedim.) 4 ay hapis yattı.

Bu durumun getirmiş olduğu mağduriyetin, onun siyasi yaşantısındaki yükselişinde katalizör görevi gördüğü söylenir.

Recep Tayyip Erdoğan, Milli Görüş içinden çıkan bir isim olarak İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Belediye Başkanlığı, AK Parti Genel Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı gibi tabandan, tavana kadar tüm aşamalarda görev yapan bir isim oldu.

ERDOĞAN NE İSTİYOR?

Yılbaşı ile birlikte arka arkaya zamlar gelmeye başladı. Asgari ücrette ciddi bir iyileştirme yapılmasına rağmen bu zamlar insanımızı ciddi sıkıntıya sokacak.

Erdoğan gibi deneyimli bir siyasetçi ve liderin bunu görmemesi mümkün değil. O zaman "Erdoğan ne yapmak istiyor?" sorusu aklıma geliyor.

Bu soru aklıma ister istemez şunları getiriyor. (Kuşkusuz bunlar bilimsel tespitler değil):

"Sanki Erdoğan artık kazanmaktan sıkıldı. Sanki Erdoğan 20 yıldır kendisini zorlayamayan muhalefetin, yine bir şey yapamayacağından emin durumda.

Erdoğan partisinin sürekli iktidarda kalmasının getirdiği yıpranmanın ve parti içindeki bazı insanların yaşadığı işletme körlüğünün, onun deyimiyle metal yorgunluğunun herkesten fazla farkında.

Sanki Erdoğan 'Bunlar yine kaybedecekler, ben bu milleti iyicene bunaltayım da, ben gideyim. Sonra bunlar iktidara gelsin. Ve millet bunların bir şey yapamayacağını görsün. Sonuçta da ben bir sonraki seçimde tek başıma iktidar olayım.' diye düşünüyor, kendine muhalefet ediyor, gibime geliyor."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.