Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erdoğan, Yıldırım ve Yılmaz'ın sözü

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2019 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2019 07:17

Bir gün Muharrem Yılmaz'ın asistanı içeriye girer ve Başbakan Binali Yıldırım'ın kendisini aradığını söyler. Muharrem Bey şaşırır ve telefonu açıp, "Buyrun Sayın Başbakanım" der.
Binali Yıldırım o dönem bir kalkınma hamlesi başlatmıştır. Dönemin Kalkınma Bakanı Bingöllü Cevdet Yılmaz da bu görüşmenin öncesinde Elazığ'da iken, Muharrem Yılmaz'a "Buradan Bingöl'e geçelim. Oraya bir yatırım düşünün" demişti. Orası Bakan Yılmaz ile gezilmiş ama konu netleşmemişti. Buna rağmen Bakan Yılmaz 'ın katkıları ile önce 2 bin 800, ardından 3 bin dönümlük arazi SÜTAŞ'a tahsis edilmişti.
Bu projeden de haberi olan Binali Yıldırım, Cevdet Yılmaz'ın yanında olduğunu söyleyerek, Muharrem Yılmaz'a Bingöl'deki yatırımı sormuş. Muharrem Yılmaz da bu görüşmeyi fırsat bilerek Tire'de yeni bir tesis açacaklarından, araya Tire'nin girdiğinden söz eder, açılışa Yıldırım ve Cumhurbaşkanı'nı da davet eder.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sütaş Ege Sütçülük Projesi Tire Entegre Tesisleri'nin açılışına gelir. Törende kürsüde Sütaş ayranı içer ve şişesini de imzalar. (Bu şişe Muharrem Yılmaz'ın odasında durmaktadır). Sonra Muharrem Yılmaz'ı yanına çağırır ve Bingöl için söz ister. Yılmaz da söz verir. 2020'de Bingöl tesisinin açılışı yapılacak.
Verilmiş söz değerlidir, SÜTAŞ için. Bunun öyküsü ise aşağıdaki satırlardadır.

SÜTAŞ'IN ÖZÜ: CELALEDDİN'İN SÖZÜ

SÜTAŞ'ın YKB Muharrem Yılmaz'ın dedesi Celaleddin Yılmaz, Kirmikil (Harmanlı) köyünün muhtarlığını yapmaktadır. Çevrede saygınlığı olan, iyi bir idareci olarak tanınır. Çiftçilikle beraber hayvancılıkla da uğraşır.
Celaleddin Yılmaz aynı zamanda Bursa'da büyük bir mandıra sahibinin yöredeki işlerine de yardım eder. O dostu olan kişi 1958'de bir gün telefon eder ve kendi adına Karacabey Harası'nın süt ihalesine girmesini ister. Celaleddin Yılmaz, o gün geçici teminat olan 25 bin lirayı yatırır ve sonunda ihaleyi kazanır. Daha sonra o dostu sütü almaktan vazgeçer ve teminatı yakmaya karar verip, parayı Celaleddin Bey'e göndereceğini söyler.
Celaleddin Bey bu işe sinirlenir parayı geri çevirir ve "Ben Kirmikirli Celaleddin'im arkadaş, sözümden dönmem' der ve Yılmaz Ailesi'nin sütçülük öyküsü böyle başlar.
Özetle, Celaleddin Yılmaz, başkasının adına bile olsa, verdiği sözden dönmeyi kendine yediremez. Bu durumu, Karacabey Harası'nın yöneticilerine, Karacabeylilere, eşine, dostuna izah edemeyeceğini düşünür ve sonucu her ne olursa olsun, ihalenin gereğini yapmaya karar verir. Görüldüğü gibi; "Sütaş'ın Özü: Celaleddin'in Sözü"dür

TÜGİAD'NIN KONUĞU YILMAZ'DI

TÜGİAD Bursa Şubesi'nin konuğu SÜTAŞ YKB Muharrem Yılmaz'dı. Yılmaz, "Yerelden ulusala, girişimcilikten sivil topluma" başlıklı samimi bir konuşma yaptı.
Toplantının moderatörü TÜGİAD Bursa Başkanı Ersoy Tabaklar'dı. Muharrem Yılmaz, SÜTAŞ'ın kuruluş öyküsü ve yeni yatırımlarını da anlatırken, özetle şunları söyledi:
"Yurtdışında Makedonya ve Romanya'nın dışında Pakistan yatırımımız var. Yatırımlarımızı sütten kazandığımız para ile öz kaynaklarımızla yapıyoruz."




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.