Hava Durumu

Erengül Bilenser ve 11. Özel Kalem Ödülleri

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2020 08:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2020 08:43

Erengül Bilenser, bir süredir kentimizde yaşamasa da kentimizin yakından tanıdığı bir isim. Sizlere biraz Sevgili Erengül'ü anımsatmak isterim. Bir dönemler ülkemizde ilk kez Bursa'da başlatılan Uçurtma Şenliği, Erengül Bilenser'in projesiydi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı ve Barışçı Ajans'ın kurucusu Erdoğan Bilenser'in kentimize kazandırdığı ilk radyolar olan Radyoaktif ve Uludağ FM'in tüm süreçlerinde ve başında Erengül Bilenser vardı. O antenler bölgesine dikilen ilk antenlerin kuruluşundan, yer seçimine kadar başındaydı.

Daha sonra yaklaşık 17 yıl önce Erengül Bilenser, İstanbul'a taşındı. Hayatını orada kurmaya karar verdi. Ama Bursa'dan kopmadan.

Önce bir yerel yönetimler alanında faaliyet gösteren e-pr'ı kurdu. Ardından Özel Kalem dergisi ve Özel Kalem ödülleri geldi. Ayrıca onları da yerel yönetimlere yönelik çalıştay ve sempozyumlar izledi.

2013 yılında ise bir ilke imza atarak Özel Kalem TV ile alanında 24 saat yayın yapan ilk yerel yönetim kanalını hayata geçirdi.

Evet Erengül Bilenser, Bursa'da olmasa da ülkemize yönelik alanında katma değer üretmeye devam ediyor.

11. ÖZEL KALEM ÖDÜLLERİ

Bu yılda düzenli olarak 11 yıldır devam etmekte olan ve de saygın bir jüriye sahip Özel Kalem Ödülleri'nin 11.si gerçekleştirildi. Ama pandemi nedeniyle bu ödül töreni online olarak gerçekleştirildi.

Bu yıl ki Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş 'in başkanlığındaki jüride kentimizden de iki isim Bursa Büyükşehir eski Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Erdoğan Bilenser ile İstanbul Kültür Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı ve Bursa UNESCO Alan Başkanı Prof.Dr.Neslihan Türkün Dostoğlu da vardı.

Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Töreni'nde bu yıl 12 kategoride toplam 26 ödül verildi. Bu değerli ödülleri ikisi de Bursa'ya geldi.

Uluslararası İşbirliği Kategorisi'nde Kırsal Kalkınma İçin Yenilikçi Yaklaşımlar Projesi ile Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülünü aldı.

Kent Ekonomisi Kategorisi 'nde Turizm ve Kalkınma Örneği Harmancık Belediyesi Eko Turizm Projesi Projesi ile de Harmancık Belediye Başkanı Yılmaz Ataş, Yılın Büyükşehir İlçe Belediye Başkanı Ödülü'ne layık görüldü.

Turgay Erdem ve Yılmaz Ataş'ı kutluyorum.

ERENGÜL BİLENSER NE DEDİ?

Dün Erengül Bilenser ile sohbet ettik. Çalışmaları hakkında konuştuk. Kendisine bu ödüller ile ilgili soru sorduğumda şu yanıtları aldım:

"Belediye başkanlarının kendi kentlerinde hayata geçirdikleri özgün projelerin başka yerel yöneticiler tarafından da bilinmesinde, örnek alınmasında, bu sayede gelişimin ülke geneline yayılmasında güçlü bir ivme yaratmak amacıyla EPR Yerel Yönetim Ajansı tarafından Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri'ni hayata geçirmekteyiz.

Bu yılki ödül törenimiz 2 Aralık 2020 Çarşamba akşamı Online olarak Özelkalem TV Youtube Kanalı'ndan canlı olarak yayınlandı.

Ödüllerimizin amacı kentlerine politikalar üstü kalıcı değerler katan Belediye Başkanlarını, Türkiye'nin ve kentlerinin her yönden gelişimine katkıları için içten bir alkışla ödüllendirmek."

Erengül Bilenser'e başarılar dilerken, katkılarına teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.