Hava Durumu

Erhan Ağabey, üzdün bizi

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2021 08:04

Yazıma BİTİA'nın kurucu hocalarından rahmetli eniştem Prof.Dr.Nihat Edizdoğan'ın bir sözü ile başlamak istiyorum. "Herkesin hayatı bir romandır" derdi, rahmetli.
Önceki gece Bursa iş ve siyaset dünyasının yakından tanıdığı bir isim Erhan Keleşoğlu'nu kaybettik. Erhan Ağabeyi 18 yaşımda tanıdım. 1975-1978 yılları arasında Sönmez Holding'in koordinatörlüğünü yapıyordu. Babamın çalışma arkadaşıydı. Erhan Ağabey'in içinde dramların da bol olduğu dolu dolu bir yaşamı oldu.
Onun hakkında bugün size bazı şeyler anlatmak istiyorum.

DARBELER VE ACILAR

İlk büyük acısını 27 Mayıs 1960 darbe sürecinde yaşadı. 1941 Niğde Fertek doğumlu olan Erhan Keleşoğlu'nun babası Cemil Keleşoğlu, Demokrat Parti dönemi Konya Valisi'ydi. 27 Mayıs günü dönemin Başbakanı Adnan Menderes, Konya'yı ziyaret edecekti. Vali Keleşoğlu, bunun hazırlıklarını yaparken, darbe oldu. Ve Cemil Keleşoğlu tutuklandı. Tutuklanma nedeni ise Valilik Konağı'nın alt katında bulunan kıyma makinesi bahane edilerek "Öğrencileri Valilik Konağı'nın altındaki kıyma makinesinden geçirdiler" ithamıydı.
Önce Ankara'ya sonra da Yassıada'ya gönderildi. Bu olayı Cemil Keleşoğlu hiç onuruna yediremedi. Haziran ayının son günlerinde gönderildiği Yassıada'da 14 Temmuz 1960'ta iki bileğini de keserek canına kıydığı açıklandı. Onun ilk büyük travması buydu.
Erhan Keleşoğlu, AA'ya verdiği bir söyleşisinde görevlilerin, babasının Yassıada'da bir askere kantinden sigara ısmarladığını öğrendiklerini belirterek, şunları anlatmıştı:
"Komutan görünce askere kızıp tokat atmış. Babam da 'Onun suçu yok, ben ısmarladım' demiş. Komutan babama da tokat atmış, çok ağır hakaretler etmiş. Babam o gece sabaha karşı banyoya gidiyor, oradan bir daha çıktığını gören olmuyor. O koca adam, kapılardan sığmayan adamın şefkatini, baba şefkatini yaşayamadım. Ben yaşadım bu acıyı dilerim çocuklarımız, torunlarımız yaşamaz. Ben darbe acısını yaşadım, inşallah bir daha ülkemiz darbelerle, ihtilallerle anılan bir ülke olmaz."
Erhan Keleşoğlu, Galatasaray Lisesi ve ardından Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirir. 1968-1972 arasında Türkiye İş Bankası'nda Müfettiş olarak çalışır. Bu arada bir yıl süreyle Paris'te Bankacılık stajı yapar. 1972-1975 arasında Tarsus Çukurova Sanayi İşletmeleri TAŞ'ta Finansman Müdürlüğü görevinde bulunur.

BURSA VE SİYASETE GİRİŞ

Sonra Bursa'ya Sönmez Holding'e gelir. 1980 sonrası milletvekilliği de Kenan Evren tarafından veto edilir. 1983'te Anavatan Partisi'nin (ANAP) il örgütü kurucuları arasında yer alır. 1987'ye kadar bu partinin İl Sekreterliği görevini üstlenir. Erhan Keleşoğlu, uzun yıllar BUSİAD'da da Doğan Ersöz'ün yönetiminde görev yapar. Genel Sekreterlik görevini üstlenir. Daha sonra Doğru Yol Partisi'ne katılır ve 1989'da yapılan yerel seçimde bu partiden kuruculuğunu üstlendiği Osmangazi Belediye Başkanı seçilir.
Bu olay Erhan Ağabeyi çok mutlu etmişti. Hep "Sonradan geldiğim Bursa, beni belediye başkanlığına layık gördü. Ne mutlu bana." derdi.
Daha sonra Erhan Keleşoğlu, uzunca bir süre SÜTAŞ'ta danışmanlık yaptı. Özellikle SÜTAŞ Aksaray tesislerinin kuruluşunda önemli roller üstlendi. Erhan Keleşoğlu bir süredir, Anamur'da yaşıyordu. Çok vefakar bir insandı. Uzun yıllar birlikte çalıştığı BUSİAD kurucu başkanı Doğan Ersöz'ün her yıl yapılan anmasına, Anamur'dan sağlığı onu zorlasa da gelmeyi ihmal etmezdi.
Buradaki fotoğraf SÜTAŞ'ın İstanbul'daki bir toplantısından Erhan Keleşoğlu, SÜTAŞ YKB Muharrem Yılmaz ve ben.

SON SÖZ

Erhan Keleşoğlu bir süredir, Anamur'da yaşıyordu.
Evet, Erhan Keleşoğlu pazartesi günü Ulucami'de kılınacak öğle namazı ardından Emirsultan'a defnedilecek.
Başta sevgili eşi Kıvılcım ablaya, çok sevdiği çocuklarına, BUSİAD'a, Osmangazi Belediyesi'ne ve Sönmez Holding ile sevenlerine başsağlığı diliyorum.
Erhan Ağabey üzdün bizi. Işıklarda uyu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.