Hava Durumu

Erhan Sevimli'den bir anı

Yazının Giriş Tarihi: 20.04.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.04.2021 08:02

Gazeteciliğe başladığımız dönemlerden sonra CHP İl Başkanlığı'nı dişhekimi Erhan Sevimli yapıyordu. O günden bugüne kalan bir hukukumuz var. Kendisi son 3-4 yıl yoğun bir uğraş içinde. Anılarını bir kitapta toplamaya çalışıyor. Sanırım yakın tarihimize not düşecek bir kitap daha kazanacağız, hem de birinci ağızdan.

Erhan Sevimli, dünkü Mehmet Ali Sanlıkol yazısı ile ilgili bir anısını paylaştı. Erhan Sevimli, Mehmet Ali Sanlıkol'un babası Dr.Hüseyin Parkan Sanlıkol ile birlikte İzmir'de askerlik yapmışlar. Daha sonraki süreçte de Bursa'da birlikte olmuşlar.

Bu arada o dönemlerde şu anda Hukuk Fakültesi'nde doçent olan oğlu Ahmet Sevimli ve Mehmet Ali Sanlıkol yakın arkadaşlarmış. Ve ikisi de müzikle uğraşıyorlarmış. O dönemler Bursa Işıklar Askeri Lisesi'ne bir yedeksubay müzik öğretmeni gelmiş. O öğretmen Heykel'de bir işhanının alt katındaki br müzik stüdyosunda bunlara müzik dersi verirmiş. Ders verdiklerinin arasında Şebnem Ferah da varmış.

Mehmet Ali Sanlıkol, Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde okuyormuş. Birgün Ahmet Sevimli babasına "Baba Mehmet Ali bu okulda hiç mutlu değil. O konservatuar okumak istiyor" demiş. Sonra babalar kendi aralarında sohbet ederken bu konu gündeme gelmiş ve Mehmet Ali Sanlıkol'un müzik kariyeri başlamış.

Evet, yaşam ilginç bir akış içinde, akmaya devam ediyor.

Herkese sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.

PORTEKİZ İLE TİCARİ İLİŞKİLER

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, pandemi koşullarında üyelerine yönelik ticaret imkanlarını geliştirmeye çalışıyor.

Bu kapsamda BTSO organizasyonuyla T.C. Lizbon Ticaret Müşavirliği ve DEİK iş birliği ile bir etkinlik yarın hayata geçirilecek.

Yarın saat 15:00'de Portekiz Pazarı ve Ticaretin ele alınacağı "Portekiz Pazarı ve Ticaret İmkanları" konu başlıklı online seminer zoom üzerinden yapılıyor.

Bu toplatıda T.C. Lizbon Ticaret Müşaviri Gülsüm Aktaş ve DEİK Türkiye-Portekiz İş Konseyi YK üyesi Özlem Odabaş Tavares'in konuşmacı olarak yer alacağı online seminere katılım ücretsiz.

İlgilenenlere duyurulur.

MATLI'DAN KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ ÇAĞRISI

Artan vaka sayıları nedeniyle alınan kısmi kapanma kararının zaten zor durumda olan işletmeleri dar boğaza ittiğini söyleyen Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı, sözlerine şöyle devam etti:

"Nisan ayı itibarıyla sona eren Kısa Çalışma Ödeneği desteği, istihdamın korunması ve işverenin önünü görmesi adına yeniden uygulamaya alınmalıdır.

Korona virüs salgınının ülkemizde görüldüğü andan itibaren uygulanan Kısa Çalışma Ödeneği, Nakdi Ücret Desteği ve İşten Çıkarma Yasağı, çalışan ve işverenin biraz olsun nefes almasını sağlamış, ekonomimiz üzerinde adeta koruyucu bir kalkan görevi görmüştür.

Ayrıca vergi ve benzeri ödemelerin ertelenmesine, işletmelerimize faizsiz yeni kredi desteklerinin sağlanmasına acil ihtiyaç duyulmaktadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.