Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ermaksan'a teşekkürler

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2017 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2017 07:25

Kentimizin uluslararası platformdaki stratejik özelliği olan sac işleme sektöründeki önemli şirketlerinden biri de Ermaksan. Bu kuruluşumuz Türkiye'nin ilk özel sektör yarı iletken tesisini kurarak dikkatleri üzerine çekti.
Ermaksan bildiğiniz gibi Özkayan Ailesi'nin şirketlerinden birisi.
Ermaksan; tamamen 'milli' olarak ürettiği ve yaklaşık 2 milyon TL tutarındaki 4 adet ileri teknolojiye sahip metal işleme makinesini, 'kardeş okul' olarak benimsediği Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne hediye etti.
Konu ile ilgili düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala, AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan ve Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan ile birlikte; okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Bu proje kapsamında, Metal Teknolojisi Alanı atölyelerindeki öğrencilerin teknoloji odaklı gelişip, iş gücüne daha yetkin bireyler olarak kazandırılması hedefleniyor. Bu çerçevede bu alanda eğitim alan öğrenciler Ermaksan tarafından da eğitilecek ve iş garantili olarak mezun olacak.
Burada iki önemli konu var. Görüldüğü gibi özel sektörümüz kendi sorunlarına çözümlerini, kendi kaynaklarını kullanarak yaptığı işbirlikleri ile buluyor. İkincisi ise bir ürünü sadece milli olarak üretmek yetmiyor, onu global pazarda aranılan ve satılan bir ürün haline getirmek gerekiyor.
İşte bunların hepsini hayata geçirdiği için Ermaksan'ı ve Özkayan Ailesi'ni kutluyorum. Bu ülkemiz için çok değerli.

'An'ca beraber, Kan'ca beraber'

Uluslararası Lions 8 Ekim tarihini Dünya Lions Hizmet Günü olarak kutlamakta. Bu özel gün nedeniyle, Lions 118-K Yönetim Çevresi kapsamında bulunan Ata, Barış, Karagöz, Koza ve Kükürtlü Lions kulüplerinin üyeleri kan bağışında bulundu.

Bursa Kızılay Kan Merkezi'nde gerçekleştirilen kan bağışına katılan lions kulüp üyeleri "An'ca beraber Kan'ca beraber" diyerek kan verdiler.
Kızılay'ın "Kan ver, Hayat ver" sloganıyla devam eden çalışmalarının önemine değinen üyeler, "Kızılay artık kan ihtiyacını hemen hemen yüzde yüze yakın oranda karşılıyor. Bu anlamda bizler de sosyal sorumluluğumuz gereği ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak üzere kan bağışında bulunuyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.