Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Erol Evgin Bursa'yı büyüledi

Yazının Giriş Tarihi: 17.09.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.09.2018 07:48

Türk pop müziği dendiğinde aklımıza gelen ilk isimlerden biri de Erol Evgin'dir. Onun Melih Kibar ve Çiğdem Talu ile birlikteliğinden ortaya çıkan müzik özellikle benim kuşağımın vazgeçilmezlerindedir.
Bizim kuşağımız o şarkılarla gençliğini yaşadı. O şarkılarla aşık olduk. O şarkılarla hüzünlendik ve eğlendik.
Cumartesi akşamı yeniden Erol Evgin ile Bursa Açık Hava Tiyatrosu'nda buluştuk. Bizleri yıllar öncesine götürdü. Fiziğiyle, yıllardır değişmeyen sesiyle ve insanlığı ile harika bir akşam yaşamamıza neden oldu.
Kimleri anmadık ki o gece. Vasfi Rıza Zobu'dan, Bedia Muvahhit'e; Sezen Aksu'dan, Sıla'ya; Zeki Müren'den, Emel Sayın'a, Sabahattin Ali'den, Nazım Hikmet'e kadar uzanan bir yelpazede, konserinin içine kattığı şiirler ve fıkralarla, onun ötesinde açık havayı dolduran dev korosuyla muhteşemdi.
Bu güzel geceyi bize yaşattıkları için Erol Evgin'e teşekkür ediyorum. Sevgili Erol Evgin iyi ki varsınız diyorum.

BİRCAM'LA GÜZELYALI'YI TEMİZLEDİK

Cumartesi sabahı soluğu Güzelyalı İDO iskelesinin yanında aldık. Bircam Vakfı'nın organizasyonuyla düzenlenen Dünya Çöp Toplama Günü'nde ben ve eşim de bir vatandaş olarak üstümüze düşeni yapmaya çalıştık.
Etkinlik için BİRCAM Vakfı her türlü hazırlığı yapmış. Tişörtler, şapkalar, eldivenler ve her bir atık için oluşturulmuş değişik renklerdeki torbalar. Etkinlik Uludağ'ın simit, gazoz ve kaşar ikramıyla başladı.
Organizasyon adına BİRCAM Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Kızıl, Kınık Madensuları sahiplerinden Berna Arıç ile birlikte basına bir bilgilendirme yaptı.
Daha sonra verilen brifing kapsamında çöpleri topladık ve toplama noktalarına ulaştırdık. İki saat süren etkinlikten sonra vakıf yöneticileri bir basın toplantısı düzenleyerek, bir farkındalık çalışması olarak hayata geçirdikleri bu ilk etkinliklerinin bundan sonraki aşamaları ve hedefleri hakkında bilgi verdiler.
Ömer Kızıl, sahillerin Bursa Büyükşehir ve iç bölgelerin de Mudanya Belediyesi tarafından gayet iyi temizlendiğini anımsatarak bu belediyelerimiz için alkış istedi. Ayrıca, ayrıştırarak çöp toplamanın önemine ve ülke ekonomisinde yaratacağı katma değeri anımsatarak, bunun ailelerden başlayarak bir alışkanlık haline dönüşmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.
Etkinliğe katılanlar arasında Ömer-Aliki Kızıl, Prof.Dr. Ulviye Özer, Prof.Dr.Ziya Özer, Abdullah Bayrak, Aykut-Ece Uyanıklar, Hakan-Yasemin Köksal, Selen Türkel, Ersin Yazıcı, Turgut Akben gibi isimler ve çevreye gönül vermiş 100'e yakın çevre gönüllüsü vardı.
Evet, Dünya Çöp Toplama etkinliğimiz böyle geçti.
Siz de eğer ayrıştırarak toplamıyorsanız, çöplerinizi ayrıştırma alışkanlığını kazanmaya çalışın ve bu alışkanlıkları sizden sonra gelecek kuşaklara geçmesine vesile olun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.