Hava Durumu

Ersan Özsoy ve DOSAB

Yazının Giriş Tarihi: 19.05.2017 04:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.05.2017 04:50

Geçtiğimiz günlerde DOSAB'ın 9. Olağan Genel Kurulu yapılmıştı. O tarihlerde Bursa dışında olduğumdan köşemde yer verememiştim.
Bu genel kurul sonunda Ersan Özsoy başkanlığa seçildi. Onun yönetiminde Levent Eski başkan vekili olurken, Burhan Çakır, Osman Sönmez ve Kemal Işık da üye oldular.
Ersan Özsoy, Bursa tekstil piyasasının yakından tanıdığı bir isim. Gene de ben kendisini biraz tanıtmak istedim.

1963 Bursa doğumlu olan Ersan Özsoy, bizim Bursa Erkek Lisesi'ni bitirdikten sonra Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun oldu.
Evli ve bir erkek, bir kız çocuk babası olan Özsoy, BTSO Meclis üyesi, UTİB Denetleme Kurulu üyesi, Butekom Sorumlu Yöneticisi ve Polyteks Genel Müdürü.
Ayrıca Özsoy, 2007-2009 tarihleri arasında DOSAB Müteşebbis Heyeti'nde, 2011-2015 tarihleri arasında DOSAB Yönetim Kurulu'nda yer alırken, 2015-2017 yılları arasında da OSBÜK delegesi oldu.

5. Dâhiler ve Üstün Zekâlılar Günü etkinliği

2008 yılında fikri temelleri atılan, 2011 yılında dernekleşen TÜZDER (Tüm Üstün Zekâlılar Derneği) çalışmalarını sürdürüyor.
TÜZDER, üstün zekâlı ve üstün yetenekli çocukların tespit edilerek okul öncesi dönemden başlayıp yükseköğretim sonuna kadar aile, toplum ve eğitim ortamlarında desteklenmesini, geliştirilmesini, eğitimlerinin zenginleştirilmesini, sosyo-kültürel etkinliklere katılımlarının sağlanmasını amaç edinmiş, Türkiye'nin eğitim alanında önde gelen sivil toplum örgütüdür.
Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 5. Dâhiler ve Üstün Zekâlılar Günü'nde TÜZDER, dahi ve üstün zekalı çocuklarımızı, Dünya Dâhiler Birliği Eski Başkanı ve Uluslararası Eğitimde İnovasyon Merkezi (ICIE) Direktörü Prof. Dr. Taisir Subhi Yamin ve Türkiye'nin dâhi çocuklarına kendilerini adayan eğitimcilerle buluşturdu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu'nda yapılan "Dâhiler ve Üstün Zekâlılar Günü", "Altın Keşif Dâhiler" konseptiyle düzenlendi.
TÜZDER, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Boğazhisar Eğitim Kurumları işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, STEM (Bilim Teknoloji Mühendislik Matematik) Laboratuvarları'nda yetişen dâhi çocuklar da birbirinden iddialı projelerini sergilediler.
Bu yazıyı niye yazdığıma gelince. Sürekli negatif bir ortam içinde, negatif haberler ve negatif bilgi bombardımanı altındayız.
İşte bu nedenle bu ülkede ve kentimizde güzel şeyler de olduğunu, ama bunların medyamızda yeterince yer bulmadığını anımsatmak için yazdım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.