Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Etnomüzikoloji Derneği bir yaşında

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2018 07:34
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2018 07:34

Bursa'da geçtiğimz yıl kurulan ve Türkiye'de alanında tek olan Etnomüzikoloji Derneği, kuruluş yıldönümü etkinlikleri düzenleniyor. Etkinlikler kapsamında,cuma günü Saat 18.30'da Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi'nde "Etnomüzikoloji'nin Dünü, Bugünü ve Yarını" konulu bir panel düzenlenecek.
Panele Yıldız Teknik Üniversitesi'nden Onur Güneş Ayas, İTÜ Müzik İleri Araştırma Merkezi'nden(MİAM) Şirin Özgün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden Evrim Hikmet Öğüt ve Sungu Okan ile İndiana Üniversitesi'nden Ezgi Benli konuşmacı olarak katılacak.
Ayrıca panel sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Cihan Yurtçu kaval ile sunum yapacak, Gülay Diri tef ve vokal kullanımıyla Yörük kültüründen örnekler sunacak ve Erol Alkan ise akordeonuyla Gürcü Müziği'nden örnekler seslendirecek. Etkinliğin ikinci bölümünde dernek üyeleri Özlem Doğuş Varlı, Ersen Varlı ve Mahmut Cemal Sari'den oluşan "Üçleme" grubunun performansları da geceye ayrı bir renk katacak.
Etnomüzikoloji Derneği'nin Başkanı Doç Dr. Özlem Doğuş Varlı "Kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Etnomüzikoloji konulu bir de Animasyon Film Yarışması düzenliyoruz. Panel öncesinde bu yarışmayla ilgili çağrıyı yapacağız. Derneğin hedeflerinden birisi de uluslararası yayınların Türkçe'ye çevirilerini yapmak. Bu kapsamda çeviri kitap komisyonunun da duyurusunu yapacağız." dedi.

BTÜ ve BUTAL işbirliği
Bursa Teknik Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı (BTÜ MERLAB) ile TÜBİTAK Bursa Test ve Analiz Laboratuvarı (TÜBİTAK BUTAL) arasında laboratuvarlar arası işbirliği sözleşmesi imzalandı.
Protokol töreninde, BTÜ MERLAB Müdürü Prof. Dr. Kenan Yıldırım ve TÜBİTAK BUTAL Müdürü Sedat Aktaş imza için bir aradaydı.
Protokol kapsamında tarafların hizmet kapsamlarında yer almayan test/analizlerde veya cihaz arızası gibi durumlarda test/analizin diğer tarafça gerçekleştirilmesi gibi maddeler yer alıyor.
Protokol ile Bursa ve çevre illerde mevcut sanayinin kullandığı ve ürettiği kimyasal, metal, polimer (plastik ve kauçuk), tekstil, ağaç ve ağaç ürünleri malzemeleri ile inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu yapı malzemelerinin karakterizasyonu, özellik, analiz, kalite ve performansına yönelik tarafların hizmet kapsamlarında yer almayan test/analizlerin yapılması sağlanacak.
Bursa için ve Bursa sanayii için önemli bir girişim. Kolaylıklar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.