Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ev Tekstilcileri Bursa Çalışma Grubu

Yazının Giriş Tarihi: 29.07.2019 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.07.2019 08:03

Önümüzde ay 27 Ağustos'ta Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD)'ın genel kurulu yapılacak. Bu genel kurul için adaylar ortaya çıkmaya başladı.
Genel kurul ile ilgili olarak Bursa özelinde de iki grup ayrı ayrı çalışma yapıyor.
Bu çalışmalardan ilki Bursa Ev Tekstili Sanayicileri Birliği Platformu adı altında oluşan grup tarafından hayata geçirildi.
Geçenlerde de Bursa Ev Tekstili Sanayicileri Çalışma Grubu bir araya geldi. Bu grubun toplantısına İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) Başkanlığı'na aday olan Şerafettin Demir de katıldı.
Türkiye Ev Tekstilcileri ve İşadamları Derneği'nin (TETSİAD) 27 Ağustos tarihinde yapılacak olan genel kurulunda başkanlığa aday gösterilen Şerafettin Demir, seçim öncesi Bursalı sektör temsilcileri ile bir araya gelerek önemli değerlendirmelerde bulundu.
TETSİAD'ın yaklaşık 250 üyesi BYL Tekstil ev sahipliğinde düzenlenen yemekte Demir ile buluştu. Konuşmasında 30 yıllık dernek tarihinde ilk defa iki adaylı bir seçim gerçekleştirileceğine dikkat çekerek, tekstil üretiminde lokomotif olan Bursa'nın bilgi ve tecrübesiyle de sektör için vazgeçilmez olduğunu söyleyen Demir, TETSİAD Bursa Şubesi'nin açılmasının sektöre ivme kazandıracağına da dikkat çekti.
Toplantıda TETSİAD'da 2010-2016 arasında iki dönem başkanlık yapan Küçükçalık Şirketler Grubu Başkanı Yaşar Küçükçalık da konuşmasında, bin üyesi bulunan TETSİAD'ın ülke ekonomisindeki öneminin göz ardı edilmemesi gerektiğini söyledi.
Bursa Çalışma Grubu adına söz alan Harput Holding Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Etkeser ile Minteks Şirketler Grubu Başkanı Özkan İrman da TETSİAD Bursa şubesinin yeniden hayata geçirilmesini sektör adına önemsediklerine dikkat çekti.

KÖY FİLMLERİ ÇALI'DAN GEÇTİ

Nilüfer Belediyesi'nin, Çalı Çevre ve Kültür Derneği (ÇEKÜDER) işbirliğiyle Türkiye'nin ilk köy filminin çekildiği Nilüfer'in Çalı Mahallesi'nde düzenlediği 4. Çalı Köy Filmleri Festivali yapıldı.
Festival 26-28 Temmuz tarihleri arasında Çalı Futbol Sahası'nda gerçekleştirildi.
Festivale sinema tutkunları ilk günden yoğun ilgi gösterirken beyaz perde tutkunları aileleri ile birlikte çadır kurarak kamp yapma olanağı da buldu.
Üç gün boyunca 20 film ücretsiz olarak gösterildi.
Ayrıca festivalde gösterimi yapılan "Topraksızlar" adlı belgesel filminin yönetmeni Metin Yeğin, "Alternatif Film Yapmak" söyleşisinde sanatseverlerle buluştu. Bugüne kadar yaklaşık 200 film çektiğini belirten Yeğin, deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.