Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Evet mi, hayır mı ?

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2017 04:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2017 04:45

1974 yılıydı. O dönemlerin popüler şarkıcısı Kamuran Akkor bir şarkısıyla "hit" olmuştu. Şarkının adı "Evet mi, hayır mı?" şarkısıydı. Şarkının sözlerinin ilk kıtası şöyleydi:
"Evet mi, hayır mı?
Söyle bana nedir senin cevabın
Beklemek istemem
Ne olacak bilinmez ki yarın"
Uzun zamandır "evet ve hayır" ile yatıp kalkıyorduk.
Şöyle bir geriye göz atalım. 6 Temmuz 1987 tarihinde yapılan referandumda 1982 Anayasa'sının siyasi parti liderleri ve yöneticilerine getirilen 10 yıllık siyasi yasakların kaldırılması için yapıldı. Oylamaya katılan vatandaşların yüzde 50.1 yasakların kaldırılması yönünde "evet", yüzde 49.9 ise yasakların devam etmesi yönünde "hayır" oyu kullandı.

1987'deki referandumun sonucunun bir benzeri 16 Nisan 2017 tarihinde Anayasa değişikliği referandumunda Türkiye'nin yeni yönetim sistemi oylandı ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin 2 yıl içerisinde uygulamaya geçirilmesi yönünde bir "evet" oyu çıktı.
Kuşkusuz bu sonucun tartışmaları bir süre daha devam edecek.
Dileğim bir an önce ülkemizin kutuplaşmadan kurtulması. Burada en büyük görev siyasilere, onun da ötesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a düşüyor.
Kuşkusuz AK Parti gerek geçmişindeki Milli Görüş, gerekse kendi tarihsel süreci içinde ötekileştirilmiş, kutuplaşmış bir ambiyansın (çevrenin, ortamın, havanın) içinde doğdu. Bunu en iyi bilen ve en somut yaşayan (bu noktada hapis bile yattı) Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır.
Seversiniz, sevmezsiniz ama ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı'dır. Şimdi kendisine büyük görev düşüyor. Kendi deyimiyle "Milleti kucaklamak".
Ülkemiz için hayırlısı olsun diyorum.

BOSİAD'ın değerlendirmesi

BOSİAD Başkanı Abdullah Bayrak, referandum sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu ve şöyle dedi:
"Referandum sonucunda Anayasa değişikliği ile Türkiye'nin yönetim şeklinin değişmesi kabul edilmiştir. Karar tüm Türkiye'ye hayırlı olsun. Ülkemiz bu süreci tamamlamıştır. Şimdi önceliğimiz ise ekonomi olmalıdır."

Bursa'nın havası ve şoförlerimiz

Bugün Bursa Tabip Odası, Bursa'daki dolmuş ve taksi şoförlerine hava kirliliği ve sağlığa etkilerini anlatacak.
Bursa'da pek çok nedenle artan kava kirliliği sorununu gündeme taşımak için harekete geçen Bursa Tabip Odası, Çevre Komisyonu ile birlikte eylem planı hazırladı.
Bu kapsamda Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu'yu ziyaret eden Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Güzide Elitez ve Bursa Tabip Odası Çevre Komisyonu temsilcileri Dr. Güliz Avşar Baldan ve Dr. Ayşegül Aydın, hava kirliliğine yönelik hazırlanan broşür ve oto kokularının dağıtımıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.