Hava Durumu

Fahrettin Gözet, ICF ve Geleceğin Yıldızları

Yazının Giriş Tarihi: 29.06.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.06.2020 08:02

Sizlere bugün Bursalı 3 kardeşten söz edeceğim. Gözet kardeşler. Fahrettin, Osman ve Murat Gözet. En büyükleri Fahrettin, Anadolu Lisesi ve Oyak Renault'ta basketbol oynadı. Daha sonra üniversite için İstanbul'a gitti. Orada Paşabahçe'de profesyonel olarak basketbola devam etti.

Öğrencilik yıllarında bir arkadaşı Ömer ile birlikte tekstil işi yapmak istediler. Gerekli kaynağı bulamayınca vazgeçip, bir spor okulu açmaya karar verdiler. 1989 yılında elleri ile hazırladıkları A3'e yapılmış duyurularını yaşadıkları mahalledeki direklere, duvarlara astılar. İlk basketbol okul deneyimine 13 öğrenci katıldı. Okulun adını "Geleceğin Yıldızları" koydular.

Daha sonra Ömer'in okulu bitince, öğretmenliğe başladı ve iki ortağın yolları ayrıldı. Bu arada Fahrettin'in sakatlığı onun profesyonel spordan kopmasına neden olmuştu. Bu sefer Fahrettin'in kardeşi Murat haftasonları Bursa'dan İstanbul'a gelerek çalışmalara yardım etti.

Osman ise Tofaş alt yapısında basketbol oynuyordu. Sonra Amerika'ya gitti, Hem basketbol oynadı, hem üniversite bitirdi. Döndükten sonra bir global şirkette çalıştı ve sonra aile şirketleri Geleceğin Yıldızları'na katıldı. Şimdi 3 kardeş aile şirketlerini yönetiyor.

Evet, bugün ülkemizin uluslararası platformda da tanınmış, en büyük spor okul organizasyonu olan Geleceğin Yıldızları 31 yıldır devam ediyor. Bu organizasyonu Bursalı 3 kardeş ağabeyleri Fahrettin Gözet'in liderliğinde yarattı.

BİR KRİZ YÖNETİMİ ÖRNEĞİ

17-30 Temmuz 2009 tarihleri arasında Geleceğin Yıldızları, Uludağ'da 300 gencin katılımı ile bir kamp düzenler. Kampın bitimine doğru 3 genç ateşlenir. Kampta doktor ve hemşire de vardır. O dönemler Domuz Gribi dünyada kol geziyordur. Hemen Bursa'ya inilir ve resmi kurumlarla irtibat kurulur. Testler yapılır, negatif çıkar. Buna rağmen çocuklar ayrı bir odaya alınır ve tecrit edilir. Birkaç gün sonra kurum kampı arar, pozitif olduğunu söyler. Ülkemizdeki ilk domuz gribi vakalarındandır bu olay.

Hemen bir kriz masası kurulur. Tüm velilere mektup yazılır. Durum anlatılır. Gerekli önlemlerin alındığı ve kampın tamamlanacağı ama veliler ister ise çocuklarını gelip, alabilecekleri söylenir. Bazı veliler çocuklarını alır, diğerleri kampı tamamlar.

Ama konu medyada abartıldıkça abartılır. Konu ile ilgisi olmayan görüntülerle. Sonuçta bu büyük kriz Geleceğin Yıldızları yöneticileri, ailelerinin işbirliğinde başarı ile yönetilir. Bir sonraki kampta düşüş beklenirken, katılım yüzde 35 artar.

Konu İstanbul'daki Koç Lisesi'nin ilgisini çeker. Yöneticiler ile görüşülür ve o günden bu yana Koç Lisesi'nin kamp organizasyonunu bu kurum yönetir.

Ayrıca, Fahrettin Gözet, Şubat 2010'da University of Georgia'dan bir davet alır ve Rekreasyon bölümü yüksek lisans öğrencilerine bu kriz yönetimini anlatır.

ICF 'İN YENİ BAŞKANI FAHRETTİN GÖZET

Bu arada kurulduğu günden beri Fahrettin Gözet, uluslararası organizasyonları da takip eder. Bu alanın en önemli uluslararası birliği olan ICF-Uluslararası Kampçılar Derneği'ne üye olur. O uluslararası dernekte yıllarca görev yapar ve 2020 yılında yapılan seçimde ICF'in Kasım2020 ve Kasım 2023 tarihleri arasındaki dönem için büyük bir oy alarak başkanı seçilir.

52 ülkeden, yüzlerce üyeyi bünyesinde barındıran bu organizasyonun başında artık Bursalı Fahrettin Gözet olacak.

Sizlerle paylaşmak istedim. Ben gurur duydum. Fahrettin Gözet'i kutluyorum ve başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.