Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Faruk Çelik'in tweet'i

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2017 04:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2017 04:46

Son 15 yılın Bursa siyasetindeki en etkin ismi olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, geçenlerde bir tweet attı. Bu tweet, gerçekten bana göre önemli bir tweet'ti. Bendeniz sosyal medyayı yoğun biçimde kullanan bir kişi değilim ama o tweet, ender retweet'lerimden biri oldu.
Faruk Çelik, bildiğiniz gibi İmam Hatip ve ardından Yüksek İslam Enstitüsü kökenli bir siyasetçimiz. Yani dini konularda ahkam kesen çok sayıdaki siyasetçimizden bu alanda daha birikimli.

Bakın Faruk Çelik tweeti'nde ne diyordu:
"Aslolan namazın camiden çıkınca, orucun ramazan bitince, haccın Kabe'den dönünce başladığının farkında olunmasıdır."
İslam'ı sadece şeklen göstere göstere yaşayıp, ağzından yalan düşmeyen, haksızlık ve adaletsizliği ve her ne pahasına olursa olsun kazanmayı yaşam felsefesi edinmiş insanlara duyurulur.
Teşekkürler Faruk Çelik.

*Yurtdışında Türk şirketleri

İşadamlarımızın yurtdışında kurdukları Türk şirketlerinin sayısı giderek artıyor. Bu konuda özellikle Amerika, yatırımcılara büyük kolaylıklar sunan ülkelerden biri olarak öne çıkıyor. Yalnız 2017'de Amerika'da Sirket.com aracılığıyla kurulan şirketlerin sayısı 200'ü aştı.
Amerika'da kurulan Türk şirketlerinin sayısı, start-up'ların daha fazla yatırım almaya başlaması ve online ödeme sistemi PayPal'ın ülkemizdeki faaliyetlerini durdurmasıyla birlikte, son 1 yılda %150 arttı.

*Büyükşehir Bulgaristan'da

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bulgaristan'ın Kırcaali ve Cebel bölgelerinde iftar yemekleri organize etti. Bu iftar yemeklerine Başkan Recep Altepe adına Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık katıldı.

Kırcaali ve Cebel'de düzenlenen iftar yemekleride, Başkanvekili Karlık'ın yanı sıra Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Dost Partisi Genel Başkanı Lütfü Mestan, Cebel Belediye Başkanı Bahri Ömer ve soydaş aileleri vardı.
Karlık, ramazan akşamlarının manevi duygularla farklı buluşmalara neden olduğunu belirterek, Bulgaristan'daki Türklerin mutluluğunu kendi mutlulukları olarak gördüklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.