Hava Durumu

Faruk Çelik ve Mustafa Bozbey

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2017 04:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2017 04:37

Bursa'nın siyaset tarihinin son çeyrek yüzyılına göz attığınızda karşınıza tüm isimlerden farklı iki isim çıkar.
Bu 25 yıllık süreçte birçok isim Bursa ve ulusal siyasette Bursa adına söz sahibi olmuş ama sonra unutulup gitmiştir.
Halbuki bu siyasi isimlerin içinde AK Partili Faruk Çelik ile CHP'li Mustafa Bozbey'in ayrı yerleri vardır. Bu iki isim aşağı yukarı aynı zaman dilimlerinde biri ulusal, biri yerel siyasete damgasını vurmuştur.
Faruk Çelik ve Mustafa Bozbey'in yolculuklarındaki dönüm noktası 1999 seçimleridir. Yerel ve genel seçimlerin bir arada yapıldığı bu tarihte Faruk Çelik milletvekili seçilirken, Mustafa Bozbey de Nilüfer Belediye Başkanı olmuştur.
Mustafa Bozbey o tarihten bu yana kırılması gereken zor bir rekorun sahibi olarak 18 yıldır Nilüfer Belediye Başkanlığı koltuğunda oturmaktadır. Yaptığı yenilikçi ve insan odaklı projelerle de iddiasını sürdürmektedir.

Faruk Çelik ise 1999'dan bu yana (2015'teki birkaç ayın dışında) milletvekili koltuğunda otururken, bu ülke ekonomisinden, sosyolojisine kadar sıkıntılı olan birçok konunun çözümü noktasında başında bulunduğu bakanlıklarda (Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Devlet Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı) ter dökmüştür ve dökmektedir.
Evet, kalitedeki temel göstergelerden biri de sürdürülebilirliktir. Bu noktada bu iki siyasetçimiz başarılarını belgelemiştir.
Nazara gelmemeleri dileğiyle ikisine de başarılar diliyorum.

Dünya Kadınlar Günü

Kadınların ikinci sınıf insan sayıldığı yörelerin çok olduğu, kadına taciz ve tecavüzün çok olduğu ve kadın cinayetlerinin had safhada olduğu bir ülkede yaşıyoruz.
Bu koşullara ve bu mevcut duruma sahip iken kalkıp da, kadınlara seçme ve seçilme hakkı ilk kez bizim ülkemizde verildi diye bağırıp çağırmanın anlamı yok.
Evet, bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Amerika'da kadın işçilerin iki ayrı zaman diliminde can vererek aldıkları hakları kutluyoruz.
Dün Türkiye İnegöl'den gelen acı haberle yasa büründü. Kadınlar Günü etkinliğine katılmak üzere Bursa'dan Ankara'ya giden Türk Metal Sendikası üyelerini taşıyan otobüs kaza yaptı. Feci kazada 7 kişi yaşamını yitirdi. Acımız büyük.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.