Hava Durumu

Fatma Durmaz Yılbirlik'e teşekkürler

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2020 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2020 08:10

Bundan 10 yıl önce Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın yönetim kurulu başkanlığına Fatma Durmaz Yılbirlik seçilmişti. Bildiğiniz gibi BKSTV Bursa'da 58 yıllık bir gelenek olan Uluslararası Bursa Festivali'nin mimarı, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Uluslararası Bursa Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali, Uluslararası Bursa Karagöz Kukla ve Gölge Oyunları Festivali gibi alanında marka etkinliklerle birlikte köylere yönelik sanatsal etkinlikler, eğitimler ve kurslar düzenleyen dev bir organizasyon.
Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın Olağan Genel Kurulu, Hilton Otel'de yapıldı. Genel Kurulda, Fatma Durmaz Yılbirlik bu görevini Özer Matlı'ya bıraktı. BKSTV'nin yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığını devreden Fatma Durmaz Yılbirlik, genel kurul kararıyla 'Onursal Başkan' seçildi.

Özer Matlı'nın başkanlığında seçilen yeni dönemin yönetim kurulunda, Ömer Kumova, Nilüfer Çevikel, Ahmet Özkayan, Ersin Yazıcı, Onur Özkul ve Fehim Ferik yer alıyor.

FATMA DURMAZ YILBİRLİK NE DEDİ?

Fatma Durmaz Yılbirlik, 10 yıl boyunca çıtayı yükselttiklerini ve kurumsal yapının niteliğini artırdıklarını belirtirken, "Huzur içinde ayrıldığıma inancım var." dedi.
Fatma Durmaz Yılbirlik genel kurulda yaptığı konuşmada adeta zaman tünelinde 10 yıllık bir yolculuk yaptı. 10 yıl önceki Fatma Durmaz Yılbirlik'e göndermeler yapıp, sorular sorup, önerilerde bulundu. Epik tiyatral tarzdaki konuşmasında Fatma Hanım'ın bana göre değerli ve önemli bölümlerini satırlarım nispetinde aktarmak istiyorum:
"10 yıl önceki Fatma'ya derdim ki; korkma elinde dünyayı daha adil, daha merhametli, daha güzel bir hale getirebilecek mucizevi sihirli bir değnek var. O değnek de sanat. Sanat duyarsız kalplere, görmeyen gözlere ve tutulmuş akıllara çare olabilecek tek güç. 10 yıl önceki Fatma'ya kork derdim. Gencecik beyinlere bozuk tohumlar ekmekten, sanat gibi etkili bir gücü yanlış kullanmaktan, hesabını veremeyeceğin işler yapmaktan çok kork. Büyük uygarlıklara ev sahipliği yapmış bu görkemli şehrin halkını hayal kırıklığına uğratma korkusu seni doğru yolda tutacaktır. Sakın umudunu kaybetme seyircinin alkışı her zaman çok olmaz, sahne ışıkları her zaman parlamaz. Yenilikçi olmaya devam et. Halkı duymadığı, görmediği yeniliklerle buluşturmaya devam et. Unutma dağın öte tarafında, dağ köylerinde sanatla buluşmak için seni bekleyenler çocuklar var.
Bilgi sonsuz. Hepsine ulaşmak mümkün değil. Gez, gör, izle, kulak ver. İnsanlar gider izler kalır. 10 yıl sonra bu görevi bırakırken kalbimde büyük bir şükran duygusu var. Gönüllü olarak yaptığım bu görevi layıkı ile yapmanın mutluluğu ve onuru var."
Konuşmasının sonunda birlikte görev yaptığı tüm yönetim kurulu üyelerine, tüm vakıf çalışanlarına ve dönemindeki tüm Bursa Büyükşehir Belediye başkanları ile Bursa halkına ve basına teşekkür etti. Ayrıca yeni yönetime de başarılar diledi.

BAŞKAN AKTAŞ'IN KONUŞMASI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da genel kurulda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Fatma Durmaz Yılbirlik 10 yıl boyunca yönetimi ile birlikte güzel şeyler yapmıştır. Ben kendisine ve yönetimine teşekkür ederim. Fatma Hanımı bırakmıyoruz. Onu Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı'nın Onur Başkanı olarak görmek istiyoruz."

TEŞEKKÜRLER

Ben sanat ve kültür ile uzun yıllardır ucundan köşesinden ilgilenen ve izlemeye çalışan bir kişi olarak, yönetim kurulu üyelerinin yarattığı kaynak dışında 10 yıllık görevi boyunca kendi cebinden, kendi şirketlerinden ve dostlarından BKSTV'ye yaklaşık 10 milyonluk katkı yaratan Fatma Durmaz Yılbirlik'e bir Bursalı olarak teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Bursa'nın sanat ve kültürüne koyacağı katkının devamı olacağına inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.