Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Festival merhaba dedi

Yazının Giriş Tarihi: 30.06.2017 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.06.2017 07:59

56. Uluslararası Bursa Festivali, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Anjelika Akbar konseriyle başladı. Anjelika Akbar, muhteşem bir müzik ziyafetine imza attı.

Açılışta bir konuşma yapan Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik özetle şunları söyledi:
"Dünyaca ünlü sanatçıları ve farklı kültürleri Bursalılarla buluşturmak amacıyla festivalin 56. yılında yine sanatla dolu güzel bir programı hayata geçirmek için yola çıktık. Bu organizasyonun hayata geçmesinde etkinliğin her daim destekçisi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi nezdinde Başkan Recep Altepe ile Bursalılara teşekkür ediyorum. Ayrıca bir teşekkürüm de etkinliğe sponsor olan firmalara."
Konuşmaların ardından etkinliğe destek veren sponsor firmaların temsilcilerine plaketleri takdim edildi.

-Üniversite ve sanayi

Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyeleri ile Magnetti Marelli MAKO Elektrik Sanayi Ticaret AŞ., LED'in ısınma sorununa çözüm bulacak bir proje hazırladı.
TÜBİTAK tarafından da desteklenen projeyle, araç aydınlatma sistemleri için yenilikçi soğutma sistemleri geliştirilecek.

-Size Bursa'yı getirdim

56. Bursa Festivali açılış konseri öncesi festival bünyesindeki ilk etkinlik "Size Bursa'yı Getirdim" adlı resim-heykel karma sergisiydi.
Bu sergi Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nun yanında BKSTV Atölye Salonu'nda gerçekleşti. Sergi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.


"Size Bursa'yı Getirdim" sergisi Merih Ercan'ın danışmanlığında, Huri Aykut Ülker'in kuratörlüğünde hazırlandı. Sergide, usta sanatçıların, edebiyatçı Nahit Kayabaşı'nın Cumhuriyet döneminden bu yana yaşamış şairlerin Bursa şiirlerinden derlediği "Cumhuriyetten Günümüze Bursa Şiirleri" kitabından seçtiği cümle veya dizelerden esinlenerek ürettiği eserler sergilenmekte.
"Size Bursa'yı Getirdim" sergisi, 3 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.