Hava Durumu

Festivale veda

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2019 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2019 08:49

Bundan tam 58 yıl önce bir grup vizyon sahibi gönüllümüzün başlattığı Uluslararası Bursa Festivali, 12 Haziran'da BBDSO ve Demir Demirkan konseri ile başladı ve perşembe günü Hande Yener konseri ile sona erdi. Sırada 32. Uluslararası Altın Karagöz Halk Oyunları Yarışması var.
Festival süresince birçok ulusal ve uluslararası sanatçıyı dinleme ve izleme fırsatımız oldu.
Öncelikle bu festivali hayata geçiren Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik'e ve çalışma arkadaşlarına, vakfın profesyonellerine; ilk günden beri festivale destek olan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'a, festival süresince koltukları dolduran Bursalı sanatseverleri-mize teşekkür ediyorum. Burada festivale sponsor olup, destek veren firmalarımıza teşekkürler.
Festivalde en çok etkinlendiğim etkinlik Los Vivancos'ların gösterisi oldu. Malaga doğumlu Elias, Josue, Josua, Cristo, Aaron, İsrael ve Judah 7 erkek kardeş. Soyadları Vivancos, o nedenle Los Vivancos, Vivankoslar anlamına geliyor. Yani grubun isimleri soyadlarından geliyor. Babaları Pedro da flamenko dansçısı. Hepsinin ortak hayali babaları gibi bir dansçı olmakmış.
Onlar zoru başararak senkronize flamenko figürlerini koreografi ile beraber birleştirmişler. Bunu başarabildikleri için tüm dünyada çok yankı uyandırıp, seviliyorlar. Her gün 4-5 saat dans çalışıyorlar.
2004'te ilk profesyonel gösterilerini sergilediler. Onların yaşam felsefesi "Eğer şahinin yazgısı göğün en yükseklerine uçmaksa, bizim yazgımız da birlikte dans etmek", deyişi üzerine kurulu.
Kardeşlik öykülerini anlattıkları ilk gösterileri "7 Hermanos" ile dünyayı dolaşan ve 30 ülkede milyonlarca kişiye ulaşan Los Vivancos, 2. gösterileri "Aeternum" ile sihirli bir atmosferde senfonik müzikler eşliğinde görkemli bir flamenko şöleni sundu.
2016 Nisan ayında Madrid'de dünya prömiyeri yaptıkları 'Born to Dance' gösterisinde Metallica, Deep Purple, Leonard Cohen'in şarkılarının da içinde olduğu birçok klasikleşmiş şarkıyı, muhteşem dansları eşliğinde sunuyor. 'Born To Dance' gösterisinde 'tap-dance', komedi ve dövüş sanatlarını Flamenko ile eşsiz bir şekilde harmanlayan Los Vivancos 'En İyiler - Best Of' ile 3 Temmuz'da bizlerle buluştu.
Burada hem bir enstrüman çalıp, hem de aynı anda flamenko yapmanın ne kadar zor bir şey olduğuna tanık olduk. Hele hele gözleri kapalı olarak yedi kişinin senkronize flamenkosu ve yerçekimine aykırı yaptıkları flamenko gösterileri mükemmeldi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.